9 Ιουν 2010

Ξεκινάει η κατασκευή των πρώτων ποδηλατόδρομων στην Κόρινθο!

Το έργο των ποδηλατοδρόμων στην Κόρινθο (Α' Φάση - από Άγιο Νικόλαο μέχρι το κέντρο της πόλης) εντάχθηκε στο πρόγραμμα "ΘΗΣΕΑΣ" & μέσα στον Ιούλιο θα ξεκινήσει η κατασκευή τους από το δήμο Κορινθίων! Ποδήλατα παντού (και σύντομα με περισσότερη ασφάλεια πλέον!). Αναμένουμε!!

Ακολουθεί απόσπασμα από το σημερινό δελτίο τύπου του δήμου Κορινθίων σχετικά με το έργο των ποδηλατοδρόμων στην πόλη:
3. Κατασκευή ποδηλατόδρομου (Α΄ φάση).

Το έργο είναι συνολικού προϋ/σμού 530.000 € και αφορά την Α΄ φάση που χωροθετείται από την περιοχή του Αγ. Νικολάου, που σήμερα αναπλάσσεται από τη Δημοτική Αρχή μέχρι το κέντρο της πόλης, σύμφωνα με την μελέτη της Τεχνικής Υπηρεσίας, αλλά και την εγκεκριμένη κυκλοφοριακή μελέτη.

Έτσι ικανοποιείται ένα πάγιο αίτημα της Κίνησης Φίλων του Ποδηλάτου και υλοποιείται η δέσμευση του Δημάρχου για την κατασκευή των πρώτων ποδηλατόδρομων στην πόλη της Κορίνθου.

[...]
Τις προσεχείς ημέρες θα ληφθεί απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου περί ένταξής των στο δημοτικό προϋ/σμό και στη συνέχεια θα ακολουθήσουν οι διαδικασίες δημοπράτησης , με στόχο την έναρξη των εργασιών μέσα στον Ιούλιο.

Η πρωτοβουλία "στην Κόρινθο με ποδήλατο" θα σας ενημερώνει για όποια εξέλιξη και μέσα από τις ανοιχτές μας συναντήσεις (στις οποίες μπορείτε να παρεβρίσκεστε, μιας και η γνώμη όλων είναι σημαντική) θα έχουμε την ευκαιρία να συζητάμε, να ανταλλάσουμε απόψεις και να παρεμβαίνουμε προκειμένου η υλοποίηση του έργου να είναι είναι όσο το δυνατόν γρηγορότερη και καταλληλότερη!

2 σχόλια:

Μέσα Μαζικής Μεταφοράς Αθηνών είπε...

Συγχαρητήρια!

Θα ήθελα, πάντως, να σας καταγράψω τα περιστατικά τον ποδηλατοδρόμων στην Αθήνα, για να τα αποφύγετε εσείς:

-Οι ποδηλατόδρομοι στην Αθήνα φτιάχτηκαν χωρίς τις ευρωπαϊκές προδιάγραφές (επαρκές πλάτος, μη ύπαρξη εμποδίων, όπως κολωνάκια,κτλ)

-Εμπορικοί σύλλογοι των περιοχών που διέρχονται έκαναν μεγάλο πόλεμο στους δημάρχους, καθώς σύμφωνα με την γνώμη τους, ποδηλατόδρομοι, πεζόδρομοι και τραμ ισοδυναμεί με θάνατο της περιοχής, επειδή θα είναι δύσκολη η πρόσβαση με...ΙΧ (!)

-Μερικοί κάτοικοι μαζί με διάφορους δήθεν εξωραϊστικούς συλλόγους προσέφυγαν μέχρι και στο Συμβούλιο της Επικρατείας για να ακαυρωθούν οι ποδηλατόδρομοι, καθώς σύμφωνα με καταγγελίες τους, υποβαθμίζουν τις γειτονιές (!), αυξάνουν τον κίνδυνο ατυχημάτων (!), καταργούν θέσεις πάρκινγκ (!) και δρουν ενάντια στα αυτοκίνητα (!). Αναφέρομαι στην υπόθεση του Ψυχικού. Ευτυχώς, το ΣτΕ απέρριψε την προσφυγή για ακύρωση.

-Οι ποδηλατόδρομοι σε όλο το μήκος, αναγκάστηκαν να εφοδιαστούν με κολωνάκια για να μην παρκάρουν τα ΙΧ τους πάνω στον ποδηλατόδρομο οι οδηγοί, με αποτέλεσμα κίνδυνο για τον ποδηλάτη σε περίπτωση ατυχήματος

-Οι ποδηλατόδρομοι μετατράπηκαν πολύ σύντομα (σχεδόν σε 2 εβδομάδες) σε πάρκινγκ των αυτοκινήτων, παρά την παρουσία των κολωνακίων, καθώς αυτά εισέρχονταν στον ποδηλατόδρομο από σημεία που δεν τοποθετήθηκαν κολωνάκια.
Πάρκινγκ τους ποδηλατόδρομους έκαναν και τα δίκυκλα.

Ουσιαστικά, έγινε ό,τι περνούσε από το χέρι του καθενός για να ακυρωθούν ουσιαστικά ως έργο...

Μακάρι η κατάσταση να αναστραφεί...

ioanna είπε...

Ευχαριστούμε για τις παρατηρήσεις σας. Σίγουρα η εμπειρία από άλλες πόλεις είναι χρήσιμη. Δεν αμφιβάλλω ότι όσα αναφέρετε αληθεύουν (δυστυχώς...)

Συμφωνούμε ότι δεν αρκεί μόνο να κατασκευαστεί ένας ποδηλατόδρομος, πρέπει να πληροί κάποιες προδιαγραφές για να είναι χρηστικός.

Εννοείται ότι από την πλευρά μας θα προσπαθήσουμε να αποτρέψουμε τη δημιουργία τέτοιων καταστάσεων.