6 Ιουν 2010

Βαρόμετρο ποδηλάτου..

Μετά την Στοκχόλμη, Christianson (Νορβηγία) και Odense (Δανία), η πόλη του Bolzano, εγκατέστησε το 2006 το πρώτο ιταλικό "βαρόμετρο ποδήλατου" σε έναν από τους κύριους ποδηλατόδρομους στην πόλη. Ο πίνακας στην κορυφή επιτρέπει να γνωρίζουμε τον συνολικό αριθμό των ποδηλατών (και στις δύο κατευθύνσεις) για τη τρέχουσα ημέρα.. Σε λιγότερο από 10 ημέρες πέρασαν περίπου 80.000 ποδηλάτες.
Το "βαρόμετρο ποδήλατου" είναι πρώτα απ 'όλα μια στρατηγική μάρκετινγκ για την προώθηση του ποδηλάτου ως καθημερινό μέσο μεταφοράς, που ταιριάζει απόλυτα στις ανάγκες μετακίνησης στην πόλη και στα περίχωρα της. 

Ο κύριος στόχος της δράσης είναι να ενημερώσει τους ανθρώπους  για το  πόσοι ποδηλάτες διέρχονται  από το σημείο μέτρησης. Αυτό οδηγεί σε καλύτερη αναγνώριση του ποδήλατου σαν μέσο κινητικότητας  στην πόλη και κάνει τους ανθρώπους να ποδηλατούν περισσότερο.

Το σύστημα αυτό βέβαια έχει μπει σε λειτουργία το 2006. Από τότε σε πάρα πολλές πόλεις στην Ευρώπη έχουν εγκατασταθεί αντίστοιχοι μηχανισμοί όπως αυτό που φαίνεται στην φωτογραφία από την Κοπεγχάγη.

πηγή: Ποδηλάτ-ισσ-ες Λάρισας

3 σχόλια:

Lio είπε...

Είναι καλό όταν γράφουμε ένα άρθρο να γράφουμε και αναφορά από που το πήραμε.

Traveler είπε...

Συγχωρέστε μας!!
Άνθρωποι είμαστε, ξεχνάμε που και που :) Το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν έγινε με ιδιοτελή σκοπό. Άλλωστε πώς θα μπορούσαμε να έχουμε ιδιοτελείς σκοπούς συμμετέχοντας σε μια τέτοια πρωτοβουλία για την προώθηση των βιώσιμων μετακινήσεων στην πόλη;

Είχαμε αναδημοσιεύσει και παλαιότερα μια (από τις πολλές) ενδιαφέρουσες ανάρτησή σας με αναφορά στην πηγή:
http://podilatada.blogspot.com/2010/04/blog-post.html

Αγωνιστικούς χαιρετισμούς από Κόρινθο!

Lio είπε...

Οκ ευχαριστούμε για την άμεση απάντηση σας. Εννοείται πως η προσπάθεια είναι κοινή και δεν πρέπει να υπάρχουν παρεξηγήσεις μεταξύ μας.
Φιλικά Ποδηλάτες Λάρισας