3 Ιουν 2010

Ποδηλατοπορεία Ιουνίου! Πάμε Εξαμίλια!! Σάββατο 5/6

Σάββατο 5 Ιουνίου.. Ποδηλατοπορεία Ιουνίου!
Μιας και καλοκαιριάζει, λέμε οι μηνιαίες ποδηλατοπορείες να γίνονται ίδια μέρα (Σάββατο), αλλά απόγευμα.
Έτσι, το Σάββατο 5 Ιουνίου θα συμμετέχουμε στον 2ο ποδηλατικό περίπατο Εξαμιλίων που διοργανώνει ο πολιτιστικός σύλλογος του χωριού (διάβαστε πιο κάτω το δελτίο τύπου & δείτε την αφίσα για αυτή τη δράση), στηρίζοντας τις προσπάθειες που γίνονται και εκτός της πόλης της Κορίνθου για την απόκτηση ποδηλατικής κουλτούρας στην ευρύτερη περιοχή!

Συναντιόμαστε στις 18.00 στα Περιβολάκια και μέσα από ψαγμένα δρομάκια (μέσω Μαγούλας) θα φτάσουμε Εξαμίλια, όπου θα συμμετέχουμε στον 2ο ποδηλατικό περίπατο Εξαμιλίων. Μετά θα ζωγραφίσουμε μαζί με τα παιδιά για το περιβάλλον και στη συνέχεια θα επιστρέψουμε όλοι μαζί πίσω στα Περιβολάκια!

Κατά τη διάρκεια της επιστροφή μας θα έχει ήδη νυχτώσει, για αυτό θα είναι καλό (σχεδόν απαραίτητο!) να έχουμε φώτα στο ποδήλατο μας! Επίσης, τα μικρά παιδιά εφόσον θελήσουν να ακολουθήσουν από Κόρινθο, θα πρέπει να συνοδεύονται από κάποιον ενήλικα για την ασφάλεα τους.

Τα λέμε το Σάββατο το απόγευμα, στις 6μμ στα Περιβολάκια! Πάμε Εξαμίλια!!


Ακολουθεί η πρόσκληση από τον πολιτιστικό σύλλογο Εξαμιλίων!
Στις 15 Δεκεμβρίου 1972, η Γενική Συνέλευση του OΗΕ θέσπισε την 5η Ιουνίου ως Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, με στόχο να υπενθυμίσει στους κατοίκους του πλανήτη ότι το μέλλον της ανθρωπότητας είναι άμεσα συνυφασμένο με το μέλλον των οικοσυστημάτων. Η Παγκόσμια Ημέρα αποτελεί την προσωπική πρόσκληση - πρόκληση για τον καθένα μας για να συμβάλλει στην προστασία του πλανήτη και να μας παροτρύνει να αναλογιστούμε την καθημερινή μας επίδραση στη Γη , να δραστηριοποιηθούμε έτσι ώστε να βελτιώσουμε τη συμπεριφορά μας απέναντι στο περιβάλλον μας και στο φυσικό κόσμο. Να γνωρίσουμε εν τέλει το περιβάλλον του τόπου μας και να το αγαπήσουμε. Η μέρα του περιβάλλοντος μας καλεί να σκεφτούμε τοπικά και να δράσουμε παγκόσμια.

Τριάντα-οχτώ χρόνια μετά, η κοινή γνώμη θα επιθυμούσε πλέον κάθε ημέρα να ήταν μια ημέρα αφιερωμένη στο περιβάλλον, καθώς πλέον αποτελεί, κοινή συνείδηση ότι το ανθρώπινο είδος για να επιβιώσει στο εγγύς μέλλον πρέπει να προστατεύσει το φυσικό περιβάλλον και τους φυσικούς πόρους.

Στα πλαίσια του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος ο Πολιτιστικός Σύλλογος Εξαμιλίων διοργανώνει το Σάββατο 05 Ιουνίου ποδηλατικό περίπατο. Πρόκειται για τον 2ο ποδηλατικό γύρο του χωριού, με συμβολική σημασία, χωρίς αγωνιστικό χαρακτήρα και με σκοπό την ευαισθητοποίηση όλων μας σε θέματα οικολογικής μετακίνησης αλλά και χρήσης του ποδηλάτου ως βιώσιμου μέσου μετακίνησης.

Καλούμε λοιπόν όλους, μικρούς και μεγάλους που διαθέτουν δικό τους ποδήλατο να βρίσκονται στην κεντρική πλατεία του χωριού μας στις 7:30 μ.μ. να συμβάλλουμε στην διάδοση του μηνύματος και να γνωρίσουμε το ποδήλατο σαν μέσο μεταφοράς ικανό να μας προσφέρει ταχύτητα, οικονομία και ανεκτίμητη καθημερινή άσκηση.

Στη συνέχεια και σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στην κεντρική πλατεία τα παιδιά θα ζωγραφίσουν με θέμα «ζωγραφίζω για το περιβάλλον μου».

Η εκδήλωση θα πλαισιωθεί από ενημερωτικές ομιλίες ανθρώπων ειδικευμένων σε θέματα περιβάλλοντος και θα κλείσει με την προβολή βίντεο μικρής διάρκειας.

Επίσης, θα υπάρξει σημείο συγκέντρωσης άχρηστων ηλεκτρικών συσκευών, όλων των τύπων μπαταριών και λαμπτήρων προς ανακύκλωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: