19 Ιουν 2010

2ος Ποδηλατικός γύρος Εξαμιλίων - Σάββατο 19 Ιουνίου

Σήμερα Σάββατο 19 Ιουνίου, ο 2ος ποδηλατικός γύρος Εξαμιλίων που είχε αναβληθεί λόγω κακοκαιρίας! Θα συναντηθούμε στις 18.15 στα Περιβολάκια για να ξεκινήσουμε ομαδικά από Κόρινθο και μέσα από ψαγμένα δρομάκια να καταλήξουμε Εξαμίλια!
Κατά τη διάρκεια της επιστροφή μας θα έχει ήδη νυχτώσει, για αυτό θα είναι καλό (σχεδόν απαραίτητο!) να έχουμε φώτα στο ποδήλατο μας! Επίσης, τα μικρά παιδιά εφόσον θελήσουν να ακολουθήσουν από Κόρινθο, θα πρέπει να συνοδεύονται από κάποιον ενήλικα για την ασφάλεα τους.




Ακολουθεί η ανακοίνωση-πρόσκληση του πολιστικού συλλόγου Εξαμιλίων για αυτόν τον 2ο ποδηλατικό γύρο Εξαμιλίων!

Επειδή η ξαφνική βροχή ματαίωσε την προγραμματισμένη για τις 05 Ιουνίου, εκδήλωση αφιερωμένη στην Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Εξαμιλίων διοργανώνει το Σάββατο 19 Ιουνίου ποδηλατικό περίπατο. Πρόκειται για τον 2ο ποδηλατικό γύρο του χωριού, με συμβολική σημασία, χωρίς αγωνιστικό χαρακτήρα και με σκοπό την  ευαισθητοποίηση όλων μας σε θέματα οικολογικής μετακίνησης αλλά και χρήσης του ποδηλάτου ως βιώσιμου μέσου μετακίνησης.
Καλούμε λοιπόν όλους, μικρούς και μεγάλους που διαθέτουν δικό τους ποδήλατο να βρίσκονται στην κεντρική πλατεία του χωριού μας στις 7:30 μ.μ. να συμβάλλουμε στην διάδοση του μηνύματος και να γνωρίσουμε το ποδήλατο σαν μέσο μεταφοράς ικανό να μας προσφέρει ταχύτητα, οικονομία και ανεκτίμητη καθημερινή άσκηση. Στον περίπατο μας θα συμμετάσχει η κίνηση πολιτών «στην Κόρινθο με ποδήλατο»
Στη συνέχεια και σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στην κεντρική πλατεία τα παιδιά θα ζωγραφίσουν με θέμα «ζωγραφίζω για το περιβάλλον μου».
Η εκδήλωση θα πλαισιωθεί από ενημερωτικές ομιλίες ανθρώπων ειδικευμένων σε θέματα περιβάλλοντος και θα κλείσει με την προβολή βίντεο μικρής διάρκειας.
Επίσης, θα υπάρξει σημείο συγκέντρωσης άχρηστων ηλεκτρικών συσκευών, όλων των τύπων μπαταριών & λαμπτήρων προς ανακύκλωση.
Πολιτιστικός Σύλλογος Εξαμιλίων

Δεν υπάρχουν σχόλια: