16 Μαρ 2010

Δήμος και Ποδήλατο.. Το παράδειγμα της Νέας Ερυθραίας

Σε μια πρωτοποριακή πρωτοβουλία υπέρ της χρήσης ποδηλάτου  προχωράει ο Δήμος Νέας Ερυθρέας. Ο Δήμος προσκαλεί εθελοντές δημότες να συμβάλλουν στην αξιολόγηση του νέου δικτύου ποδηλατοδρόμων και των πρόσφατων κυκλοφοριακών ρυθμίσεων και τους δανίζει ένα ποδήλατο.

Το πρόγραμμα του Δήμου, συνολικού κόστους 8 εκατομμυρίων Ευρώ, περιλαμβάνει και την κατασκευή ποδηλατόδρομου, μήκους 5,5 χιλιομέτρων που θα ενώνει τη Νέα Ερυθραία με την Κηφισιά και την Εκάλη, και χρηματοδοτείται από το Γ ΚΠΣ.

Οι ενδιαφερόμενοι εθελοντές κάτοικοι,αφού ενημερωθούν και συμφωνήσουν με τους στόχους του προγράμματος, θα μπορούν με την υποβολή των απαραίτητων δικαιολογητικών , να παραλαμβάνουν  με τη μορφή χρησιδανείου, ένα ποδήλατο για διάστημα από 1 εβδομάδα έως 6 μήνες. Υπάρχει η δυνατότητα να παρατείνεται η διάρκεια παραχώρησης του ποδηλάτου για επιπλέον  6 μήνες σε περίπτωση που ο/η εθελοντής /ντρια το επιθυμεί και χρησιμοποιεί όντως εντατικά το ποδήλατο σύμφωνα με τους στόχους του προγράμματος.

Για την παραλαβή του ποδηλάτου προκαταβάλλεται ως εγγύηση ποσό 75€ επιστρέφεται από την ταμειακή υπηρεσία της ΔΕΑΝΕ μετά την παράδοση του ποδηλάτου  Σε περίπτωση που το επιστρεφόμε νο ποδήλατο δεν είναι στην ίδια κατάσταση με αυτή που είχε παραδοθεί, το ποσό των 75€ κρατείται από την υπηρεσία για την επισκευή του.  Σε περίπτωση μη επιστροφής του ποδηλάτου για οποιοδήποτε λόγο (κλοπή, κ.λπ.) ο/η εθελοντής/ντρια υποχρεούται να καταβάλει στο Δήμο επιπλέον 75 €.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν στο τηλ. 213–20.07.646.


Απαραίτητα δικαιολογητικά:
• Αίτηση για υπογραφή χρησιδανείου
• Αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο
• Έγγραφο όπου θα φαίνεται η διεύθυνση κατοικίας του/της εθελοντή/ντριας στην Νέα Ερυθραία (π.χ. λογαριασμός ΔΕΚΟ)
• Παραστατικό καταβολής της εγγύησης στο ταμείο της ΔΕΑΝΕ ποσού 75€

πηγή κειμένου: kala-nea.gr
πηγή φωτογραφίας: piraeus port

Δεν υπάρχουν σχόλια: