12 Μαρ 2010

Ημερίδα για το ποδήλατο στη Θεσσαλονίκη

Οι ποδηλάτες Θεσσαλονίκης διοργανώνουν ημερίδα στις 14 Μαρτίου στο Α.Π.Θ. ημερίδα με θέμα: "ΜΕ ΠΟΔΗΛΑΤΟ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ".
  • ένταξή του στις αστικές μετακινήσεις
  • υφιστάμενο δίκτυο ποδηλατοδρόμων
  • σχολιασμός, προτάσεις, βελτιώσεις
Στόχοι της ημερίδας είναι: η ανάδειξη ενός πλάνου ολοκληρωμένης στρατηγικής για το ποδηλάτο, ως μέσου μετακίνησης στο αστικό και μη περιβάλλον, ο σχολιασμός των τακτικών προώθησης του ποδηλάτου στην πόλη μας και του έργου των ποδηλατοδρόμων, καθώς και προτάσεις βελτίωσης τόσο του έργου, όσο και των πολιτικών σε σχέση με το ποδήλατο στη Θεσσαλονίκη.
Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στο αμφιθέατρο “Αλ. Τσιούμης” του Κτιρίου Αγρονόμων & Τοπογράφων Μηχανικών στην Πολυτεχνική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
Προσκεκλημένοι ομιλητές είναι ο συγκοινωνιολόγος μηχανικός-πολεοδόμος και καθηγητής της Σχολής Αγρονόμων & Τοπογράφων Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου κ. Θάνος Βλαστός και ο καθηγητής συγκοινωνιακών έργων του Τμήματος Αγρονόμων & Τοπογράφων Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης κ. Χρίστος Ταξιλτάρης.
Ακολουθεί το πρόγραμμα της ημερίδας:
11.00 ποδηλατοβόλτα-εκκίνηση από Λευκό Πύργο
12.00 άφιξη στο Πολυτεχνείο-καφές
12.20 έναρξη ημερίδας-χαιρετισμοί
12.30 εισήγηση & ερωτήσεις- Θ. Βλαστός, καθηγητής
13.15 διάλειμμα
13.30 εισήγηση & ερωτήσεις- Χ. Ταξιλτάρης, καθηγητής
14.15 ανοιχτή συζήτηση
14.45 λήξη ημερίδας
Η ημερίδα θα ξεκινήσει με ποδηλατοβόλτα – αυτοψία των ποδηλατοδρόμων της πόλης μας. Η εκκίνηση θα γίνει στις 11:00 π.μ. από το Λευκό Πύργο.
Κατά την ημερίδα θα υπάρχουν και παράλληλες εκδηλώσεις. Ένα φωτογραφικό χρονικό των Ποδηλατών Θεσσαλονίκης και μία έκθεση φωτογραφίας με τίτλο: «Ποδηλατόδρομοι μετ’ εμποδίων», όπου και θα παρουσιαστούν τα διάφορα «ευτράπελα» των ποδηλατοδρόμων της πόλης μας. Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να ψηφίσει την «καλύτερη» φωτογραφία.
Πληροφορίες – επικοινωνία:

Δεν υπάρχουν σχόλια: