31 Αυγ 2009

Δίκτυο ποδηλατοδρόμων αποκτάει και η Καλαμάτα μέχρι τα τέλη του 2009!

...και αναμένουμε ενημέρωση από το δήμο Κορινθίων για την εξέλιξη του ποδηλατοδρόμου στην Κόρινθο!

Ποδηλατόδρομος στην Καλαμάτα

ImageΑυστηρό το χρονοδιάγραμμα του έργου

Ολοκληρώθηκαν, στη συνεδρίαση της Δημαρχιακής Επιτροπής, τα τελευταία διαδικαστικά για την κατασκευή του κεντρικού ποδηλατόδρομου της Καλαμάτας. Το επόμενο διάστημα, κατά πάσα πιθανότητα μέσα στο Σεπτέμβριο, το σημαντικό αυτό έργο για τη μεσσηνιακή πρωτεύουσα περνάει από τα λόγια… στην πράξη.
Έτσι, χθες εγκρίθηκαν, με τη σύμφωνη γνώμη και των εκπροσώπων της αντιπολίτευσης, οι όροι της διακήρυξης του μειοδοτικού διαγωνισμού για τον κεντρικό ποδηλατοδρόμο Καλαμάτας. Όπως είναι γνωστό, το έργο είναι ενταγμένο στο Γ’ ΚΠΣ και πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του χρόνου, θα ξεκινά από την πλατεία Όθωνος και διαμέσου Νέδοντος, Αριστομένους, Πάρκου ΟΣΕ και Ναυαρίνου, θα καταλήγει στην πλατεία Ι.Ν. Αναστάσεως.

Στις δηλώσεις του ο δήμαρχος επανέλαβε τη μεγάλη σημασία του έργου για την πόλη, χαρακτήρισε ως πρόκληση για το Δήμο Καλαμάτας να κερδηθεί το στοίχημα με το χρόνο περαίωσής του, ενώ εξέφρασε τις ευχαριστίες του στα στελέχη της Τεχνικής Υπηρεσίας και ειδικότερα στον Ν. Πατσαρίνο για την προσπάθεια που κατέβαλαν, έτσι ώστε να ολοκληρωθεί η μελέτη και το έργο να προχωρήσει σε δημοπράτηση.
Από την πλευρά του, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Γ. Σπίνος σημείωσε αναφερόμενος στις διαδικασίες του διαγωνισμού: «Επειδή, από θέμα χρόνου, είναι ένα ιδιαίτερο έργο, θα πρέπει αυτό να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του χρόνου. Σε διαφορετική περίπτωση, θα πρέπει ο Δήμος Καλαμάτας να πληρώσει τη διαφορά.
Γι’ αυτό το λόγο στη διακήρυξη του έργου υπάρχουν κάποιοι επιπλέον όροι, έτσι να εξασφαλίσουμε ότι ο ανάδοχος θα κάνει το καλύτερο δυνατό για την έγκαιρη ολοκλήρωσή του. Έτσι, για πρώτη φορά, υπάρχει πριμ παραγωγικότητας προς τον εργολάβο, πρόβλεψη που υπάρχει στο σχετικό νόμο περί δημόσιων έργων. Αυτό σημαίνει ότι αν καταφέρει να ολοκληρώσει τον ποδηλατόδρομο μέσα σε διάστημα 90 ημερών, θα πληρωθεί επί του προϋπολογισμού με 5% επιπλέον, ως κέρδος.
Επίσης, ο Δήμος Καλαμάτας θα είναι πολύ αυστηρός στις ημερομηνίες τμηματικής παράδοσης του έργου. Υπάρχουν δύο μεγάλα χρονοδιαγράμματα και αυτά θα πρέπει να τηρηθούν στο ακέραιο. Στόχος μας είναι να μην υπάρξει ούτε μία ημέρα παράτασης. Τέλος, η επίβλεψη από την Τεχνική Υπηρεσία θα είναι πολύ αυστηρή, αφού η μελέτη του έργου κρίνεται ως απόλυτα επαρκής».

Του Αντώνη Πετρόγιαννη

πηγή: εφημερίδα "Θάρρος"

Δεν υπάρχουν σχόλια: