5 Αυγ 2009

Δίκτυο ποδηλατόδρομων αποκτούν 16 δήμοι σε όλη τη χώρα

Τα Βριλήσσια συγκαταλέγονται ανάμεσα στους 16 συνολικά δήμους της χώρας που έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα κατασκευής ποδηλατοδρόμων και είναι επτά στη Β.Α. Αθήνα (Βριλήσσια, Μελίσσια, Χαλάνδρι, Π. Ψυχικό, Ν. Ερυθραία, Κηφισιά και Εκάλη) και εννέα στην Περιφέρεια (Θεσσαλονίκη, Κως, Βόλος, Λαμία, Αμαλιάδα, Ναύπακτος, Κέρκυρα, Ρόδος, Κλειτορία Αχαϊας).

Ο ποδηλατόδρομος του δήμου Βριλησσίων έχει μήκος 2,5 χιλιομέτρων, το κόστος του ανέρχεται στο 1 εκ. ευρώ και διέρχεται τις οδούς Ολύμπου-Εθνικής Αντιστάσεως- Λάδωνος-Μακεδονίας-25ης Μαρτίου-Θερμοπυλών και καταλήγει πλησίον του σταθμού μετρό Δ. Πλακεντίας.

Το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί τον ερχόμενο Δεκέμβριο, ενώ μέχρι σήμερα έχει πραγματοποιηθεί το 20% του συνόλου της κατασκευής.

Εκτός από αυτόν στα Βριλήσσια έχει ήδη ξεκινήσει η κατασκευή των ποδηλατοδρόμων στους δήμους Ν. Ερυθραίας, Π. Ψυχικού, Κω, Βόλου και Λαμίας, πέντε δήμοι έχουν υπογράψει τις συμβάσεις κατασκευής (Χαλάνδρι, Εκάλη, Θεσσαλονίκη, Αμαλιάδα, Κέρκυρα), τα έργα κατασκευής άλλων τριών (Ναύπακτου, Ρόδου, Κηφισιάς) βρίσκονται σε διαδικασία δημοπράτησης, ενώ για τα Μελίσσια και την Κλειτορία Αχαϊας δεν έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες.

Το συνολικό μήκος των 16 ποδηλατοδρόμων θα φτάνει τα 90 χιλιόμετρα και το συνολικό κόστος κατασκευής τους τα 19 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με τον υπουργό Μεταφορών, η επιλογή των συγκεκριμένων δήμων για την ένταξη στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα του Γ ΚΠΣ του ΥΜΕ «Σιδηρόδρομοι-Αεροδρόμια-Αστικές Συγκοινωνίες», ώστε να συγχρηματοδοτηθούν κατά 75% από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης, έγινε με αποκλειστικό κριτήριο την πληρότητα των μελετών και την ετοιμότητα για δημοπράτηση που παρουσίαζαν τη στιγμή αποστολής των προτάσεων για την αξιολόγηση και ένταξή τους στο πρόγραμμα.

πηγή: Έθνος

Δεν υπάρχουν σχόλια: