25 Σεπ 2009

Η συμμετοχή της πρωτοβουλίας στην ευρωπαϊκή εβδομάδα κινητικότητας!

16 – 22 Σεπτεμβρίου

Πανευρωπαϊκή εβδομάδα κινητικότητας

Με δύο εκδηλώσεις, την Κυριακή 20/9 και την Τρίτη 22/9, η Πρωτοβουλία πολιτών «στην Κόρινθο με ποδήλατο» συμμετείχε στην πανευρωπαϊκή εβδομάδα κινητικότητας. Την Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου διοργάνωσε την 8η ποδηλατοπορεία της, με μεγάλη συμμετοχή ποδηλατών όλων των ηλικιών, που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά της και ποδηλάτησαν σε όλο το κέντρο της Κορίνθου και στον Αη Γιώργη.

Την Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου – καθιερωμένη ως παγκόσμια ημέρα «για πόλεις χωρίς αυτοκίνητο», οι δράσεις της Πρωτοβουλίας μεταφέρθηκαν στη πλατεία Περιβολάκια. Μικροί και μεγάλοι φίλοι, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της πρωτοβουλίας, συγκεντρώθηκαν πεζή ή με ποδήλατα στην πλατεία, έπαιξαν και ζωγράφισαν για τη πόλη που θέλουμε, «διεκδίκησαν» την ασφαλή διέλευση στις διαβάσεις πεζών και προώθησαν την ανάγκη χρήσης της αστικής συγκοινωνίας στην πόλη μας. Παρόλη την έλλειψη ανταπόκρισης στο κάλεσμα «να αφήσουμε για μια μέρα το αυτοκίνητό μας», θεωρούμε ότι δόθηκε η ευκαιρία να συζητήσουμε:

- για την ανάγκη στήριξης και προώθησης της ποδηλατοκίνησης στην πόλη μας σαν εναλλακτικό μέσο μετακίνησης,

- για την ανάγκη αλλαγής της νοοτροπίας όλων μας με περιορισμό της χρήσης Ι.Χ,

- για την συμβολή όλων μας στην δημιουργία ενός άλλου πολιτισμού στους δρόμους της πόλης μας, με σεβασμό των δικαιωμάτων ποδηλατών και πεζών.

Με τη σιγουριά ότι οι πόλεις μας είναι απαραίτητο να γίνουν φιλικότερες για τον άνθρωπο, αλλάζοντας τις συνήθειές μας για τις μετακινήσεις στο κέντρο, να ευχαριστήσουμε θερμά όλους τους συμμετέχοντες στις δράσεις της πρωτοβουλίας και κυρίως το ΚΤΕΛ, που συμμετείχε στην διοργάνωση προσφέροντας δωρεάν τις μετακινήσεις με τις αστικές συγκοινωνίες όλη μέρα, καθώς και το λεωφορείο μπροστά από την πλατεία.

Γιατί πεποίθησή μας είναι ότι ημέρα χωρίς αυτοκίνητο,

ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ!

Πρωτοβουλία πολιτών «στην Κόρινθο με ποδήλατο»

www.podilatada.gr






Περισσότερες φωτογραφίες από το τριήμερο μπορείτε να δείτε εδώ.

2 σχόλια:

Matriga είπε...

Iωάννα, πολύ χαίρομαι που και η Κόρινθος έχει προχωρήσει πολύ στο θέμα με τους ποδηλατοδρόμους. Δεν το ήξερα και σ' ευχαριστώ πολύ για την ενημέρωση.
Keep in touch :)

Happy Shelly

vaya είπε...

Η Κορινθος εχει τις προδιαγραφες να γινει μια πολη-πρωτυπο. Στο χερι μας ειναι...