13 Μαΐ 2009

Πρωτοβουλία πολιτών

«στην Κόρινθο με ποδήλατο»



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ολοκληρώθηκε το1ο Ποδηλατικό Διήμερο στην Κόρινθο



Σάββατο & Κυριακή, 9 και 10 Μαΐου

Τα ποδήλατα ζητούν ανθρώπινες πόλεις



Το Σάββατο και την Κυριακή, 9 και 10 Μαΐου αντίστοιχα, πραγματοποιήθηκε το 1ο Ποδηλατικό Διήμερο στην πόλη της Κορίνθου, το οποίο ήταν αφιερωμένο στη βιώσιμη κινητικότητα.

Το πρωί του Σάββατου οι περαστικοί στον πεζόδρομο της οδού Πυλαρινού είχαν την ευκαιρία να δουν την έκθεση φωτογραφικού υλικού και αφίσας σχετικά με το ποδήλατο στην Ελλάδα και το εξωτερικό ενώ το απόγευμα μικροί και μεγάλοι ποδηλάτες συμμετείχαν με ενθουσιασμό στο 1ο Ποδηλατικό Κυνήγι Θησαυρού.



Το μεσημέρι της Κυριακής οι δρόμοι της πόλης μας γέμισαν με Κορίνθιους ποδηλάτες και ποδηλάτισσες σε μια πρωτοφανή συμμετοχή όλων των ηλικιών στην πρόσκληση της πρωτοβουλίας. Προστεθήκαμε στους χιλιάδες ποδηλάτες που την ίδια ώρα βγήκαν στους δρόμους σε 33 ελληνικές πόλεις συμμετέχοντας στη 2η πανελλαδική ποδηλατοπορεία και διεκδικώντας δυναμικά :
- πόλεις που να έχουν επίκεντρο τον άνθρωπο και όχι το αυτοκίνητο.
- ασφαλή μετακίνηση για όλους και ελεύθερα πεζοδρόμια,
- ποδηλατοδρόμους και σύγχρονες μαζικές μεταφορές

Η πορεία στην Κόρινθο αφού διέσχισε όλους τους κεντρικούς δρόμους και την παραλία Καλάμια, με τον ίδιο ενθουσιασμό συνέχισε μέχρι την Ποσειδωνία. Εκεί η κ. Λοβέρδου πλούτισε τη ποδηλατοπορεία μας, δίνοντας μας την ευκαιρία να ανακαλύψουμε το αξιόλογο μνημείο της Αρχαίας Διόλκου και να συμβάλλουμε στην προστασία του και την ευχαριστούμε θερμά γι’ αυτό.

Για μια ακόμη φορά ως διοργανωτές της ποδηλατοπορείας ευχαριστούμε θερμά όλους τους φίλους και φίλες του ποδηλάτου για τη συμμετοχή τους και πιστεύουμε ότι κάνοντας καθημερινό τρόπο μετακίνησης μας το ποδήλατο μέσα στη πόλη θα συμβάλλουμε για μια πόλη με σεβασμό στο παιδί στον ηλικιωμένο, στα ΑμεΑ.

Ευχαριστούμε επίσης την Τροχαία Κορίνθου, για την συμβολή της στην ασφαλή πραγματοποίηση της ποδηλατοπορείας.


Για ενημέρωση και επικοινωνία μαζί μας : στην ιστοσελίδα μας www.podilatada.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: