21 Σεπ 2009

1o Flash Mob στην Κόρινθο! Τρίτη 22.09. Διεκδικούμε ασφαλείς διαβάσεις για τους πεζούς


Το 1ο flash Mob στην Κόρινθο είναι γεγονός!
Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2009, απόγευμα, Περιβολάκια.

Πραγματοποιείται στα πλαίσια των δράσεων για την εβδομάδα κινητικότητας και σκοπός του, πέρα από το fun, να διεκδικήσουμε τον σεβασμό των πεζών από τα ΙΧ, και να διεκδικήσουμε ελεύθερες από εμπόδια διαβάσεις!

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ "FLASH MOB";
Ο "αιφνίδιος όχλος" όπως συχνά αναφέρεται στα Ελληνικά ο όρος flash mobs είναι η ξαφνική συγκέντρωση ενός μεγάλου αριθμού ατόμων σε μία προκαθορισμένη τοποθεσία κάποιο συγκεκριμένο χρόνο. Οι άνθρωποι που συμμετάσχουν, ακολουθούν ένα προκαθορισμένο αξιοπρόσεκτο σενάριο το οποίο εξελίσσεται σχετικά γρήγορα, και έχει ως στόχο το γέλιο και την έκπληξη των αθώων παρευρισκόμενων περαστικών.

ΣΕΝΑΡΙΟ:
Την Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου, μέρα χωρίς ΙΧ, από το πρωί, θα υπάρχει ενημερωτικό σταντ της πρωτοβουλίας πολιτών "στην Κόρινθο με ποδήλατο" στα Περιβολάκια. Το απόγευμα, μετά τις 17.30, στον ίδιο χώρο, ξεκινάνε περισσότερες δράσεις.
Γύρω στις 18.30 αρχίζουμε συγκεντρωνόμαστε στην ευρύτερη περιοχή της πλατείας Περιβολάκια (εντός π.χ. του κίτρινου κύκλου που υπάρχει στο παρακάτω σχεδιάγραμμα). Βρείτε ένα σημείο περιμετρικά της πλατείας! Καλό θα είναι να είμαστε διασκορπισμένοι σε διάφορα σημεία π.χ. στη στάση λεωφορείου έξω από το 1ο δημοτικό σχολείο, στο παρκάκι ή τα σκαλάκια του δικαστικού Μεγάρου, στα παγκάκια της πλατειας, στις πιάτσες των ταξί.

Στις 18.50 θα δοθεί το ακουστικό σήμα (θα το καταλάβετε μιας και θα είναι χαρακτηριστικό!) και τότε ξεκινάμε να συγκεντρωνόμαστε και να περπατάμε στη διάβαση πεζών που βρίσκεται Εθν. Αντιστάσεως και Κολιάτσου και ενώνει την παιδική χαρά έξω από το 1ο δημοτικό σχολείο με τα Περιβολάκια (δείτε τον χάρτη που υπάρχει παρακάτω. Η διάβαση είναι σημειωμένη με κίτρινο).

Σκοπός είναι για 5 λεπτά να υπάρχει συνεχόμενη ροή πεζών στη διάβαση χωρίς κενά! Έτσι, αφού περπατήσουμε από τη μία άκρη της διάβασης εώς την άλλη, επιστρέφουμε και πάλι. Για να δείχνουμε ότι υπάρχει φυσική ροή, όταν φτάνουμε στην άκρη της διάβασης ας συνεχίζουμε περπατώντας λίγα μέτρα στο πεζοδρόμιο έξω από το 1ο δημοτικό ή στα περιβολάκια και να ξαναεπιστρέφουμε.

Στις 18.55, θα δοθεί και πάλι το ακουστικό σήμα και τότε.. διαλυόμαστε αμέσως! Ο καθένας προς όποια πλευρά θέλει σαν να μη συμβαίνει τίποτα! Σαν να επανέρχονται ο ρυθμός της καθημερινότητας στα φυσιολογικά επίπεδα!

Ο τίτλος του flash mob είναι "Η αγαπημένη μου διάβαση". Μπορείτε να έρθετε με φίλους σας, με τα παιδιά σας, με το καροτσάκι και το μωρό σας, με ποδήλατο, με πατίνι, με τους παππούδες σας!, με το mp3 και τα ακουστικά σας, με το σκυλάκι σας, με τη μπάλα του μπάσκετ σας! Είναι η αγαπημένη σας διάβαση! Και εσείς επιλέγετε με ποιον και πώς θα την διασχίσετε!

Προωθήστε το flash mob στους φίλους και γνωστούς σας προκειμένου να μαζευτεί όσο το δυνατόν περισσότερος κόσμος ώστε αυτά τα 5 λεπτά (από 18.50-18.55) η διάβαση να γεμίσει από πολύ πολύ κόσμο και να προκαλέσουμε όσο το δυνατόν περισσότερη έκπληξη στους περαστικούς / οδηγούς, σε αυτούς που δεν θα ξέρουν τι γίνεται!

Μπορείτε να προωθήσετε και το παρακάτω sms με κινητό στους φίλους σας!

"1ο FLASH MOB ΣΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΟ! ΣΕΝΑΡΙΟ: Η ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΜΑΣ ΔΙΑΒΑΣΗ! ΤΡΙΤΗ 22 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ. ΠΕΡΙΒΟΛΑΚΙΑ. ΛΙΓΟ ΜΕΤΑ ΤΙΣ 6.30ΜΜ.. ΠΡΟΩΘΗΣΤΕ ΤΟ!"

Δείτε δυο δράσεις "flash mob" που διοργάνωσε η ομάδα "ΣΦΗΝΑ" στη Θεσσαλονίκη:




Παγωμένες ομπρέλες..

Δεν υπάρχουν σχόλια: