16 Σεπ 2008

Διαβούλευση για το κυκλοφοριακό


εικόνα: ποδηλατόδρομος στην Καρδίτσα

Πραγματοποιήθηκε χτες, στο Δημοτικό Θέατρο, η προγραμματισμένη διαβούλευση για το κυκλοφοριακό στο κέντρο της πόλης και για τις προτάσεις/παρεμβάσεις που προτείνονται για την επίλυση του. Η διαδικασία ολοκληρώθηκε μετά από τέσσερις ώρες.

Ανάμεσα στις προτάσεις/παρεμβάσεις που συζητήθηκαν έγινε αναφορά στη χρήση του ποδηλάτου και στην κατασκευή ποδηλατοδρόμου. Ο συγκοινωνιολόγος κ. Μαγγιώρος που έχει αναλάβει την εκπόνηση της κυκλοφοριακής μελέτης παρουσίασε τις προτάσεις του για την κατασκευή του ποδηλατοδρόμου.

Οι διαδρομές που εισηγήθηκε έχουν ως εξής: προβλέπει να ξεκινάει από την πλατεία του Αγίου Νικολάου και καταλήγει στην παραλία Καλάμια. Πιο συγκεκριμένα η διαδρομή θα είναι ως εξής: Αγίου Νικολάου-Ερμού-Πυλαρινού-Εθνικής Αντίστασης-Γεωργίου Παπανδρέου.

Επίσης προτάθηκε μία ακόμη διαδρομή κατά μήκος του Ξεριά.

Συνολικά η έκταση του ποδηλατοδρόμου θα είναι 2,1 χιλιόμετρα. Ενώ ειπώθηκε ότι υπάρχει η δυνατότητα επέκτασης του δικτύου αργότερα, πχ να προστεθεί η διαδρομή Άγιος Νικόλαος-Συνοικισμός. Ακόμα, σε περίπτωση ανάπλασης του παραλιακού μετώπου (σύνδεση λιμανιού με καλάμια) μπορεί να ενταχθεί ο ποδηλατόδρομος στα έργα ανάπλασης, ώστε να συνδεθεί με τον υφιστάμενο "ποδηλατόδρομο" στα Καλάμια.

Η κατασκευή του ποδηλατόδρομου κατατάχθηκε στην κατηγορία των μεσοπρόθεσμων έργων, δηλ. στα έργα που θα πραγματοποιηθούν μέσα στους επόμενους 8-12 μήνες.

Μετά την παρουσίαση της κυκλοφοριακής μελέτης και των παρεμβάσεων, από την πλευρά του δήμου έγιναν τοποθετήσεις και παρατηρήσεις από τους παρεβρισκομένους (μέλη του δημοτικού συμβουλίου, εκπρόσωποι φορεών και σωματείων και άλλοι).

Μέλος της Πρωτοβουλίας πολιτών "στην Κόρινθο με ποδήλατο!" έκανε σύντομη παρουσίαση των προτάσεων της σχετικά με την προώθηση της χρήσης του ποδηλάτου στην πόλη, το οποίο μπορεί να συμβάλλει στην επίλυση του κυκλοφοριακού προβλήματος. Έγινε αναφορά σε δημιουργία συστήματος ενοικίασης ποδηλάτων από το δήμο, διενέργεια "διαφημιστικών" παρεμβάσεων που να ενθαρρύνουν τη χρήση του ποδηλάτου, δημιουργία πάρκινγκ* ποδηλάτων και άλλα.

Τέλος, όσον αφορά τον ποδηλατόδρομο πρότεινε την άμεση και όχι η μεσοπρόθεσμη κατασκευή του. Ακόμα έγιναν προτάσεις για τις διαδρομές. Κυρίως προτάθηκε η επέκταση της διαδρομής μέχρι το Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο(Στάδιο) ώστε να εξυπηρετεί περισσότερες τοποθεσίες, συμπεριλαμβανομένων 2 από τα μεγαλύτερα δημοτικά σχολεία της πόλης μας.

*πάρκινγκ ποδηλάτων:μεταλλικές κατασκευές με μικρό κόστος όπου μπορούμε να σταθμεύουμε τα ποδήλατά μας.


εικόνα :Χώρος στάθμευσης(πάρκινγκ) ποδηλάτων σε σταθμό του ΗΣΑΠ στην Αθήνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: