1 Δεκ 2009

Ποδηλατοπορεία Δεκεμβρίου στην Κόρινθο - Σάββατο 5 Δεκεμβρίου


Όπως πιθανώς γνωρίζετε, οι ποδηλατοπορείες στην Κόρινθο πλέον έχουν καθιερωθεί κάθε πρώτο Σάββατο του μήνα.
Έτσι, το Σάββατο 5 Δεκεμβρίου, στις 11.30 το πρωί δίνουμε ραντεβού στα Περιβολάκια για την επόμενη ποδηλατοπορεία. Για να διεκδικήσουμε έναν άλλο πολιτισμό, μια άλλη νοοτροπία στους δρόμους της πόλης..

  • Aλλαγή νοοτροπίας σημαίνει ότι οι πολίτες σταματάνε να χρησιμοποιούν τα ρυπογόνα αυτοκίνητα για μικρές μετακινήσεις μέσα στο κέντρο και χρησιμοποιούν το ποδήλατο, τα ποδια, τα μέσα μαζικής μεταφοράς..
  • Αλλαγή νοοτροπίας σημαίνει τα αυτοκίνητα να δίνουν προτεραιότητα σε πεζούς και ποδηλάτες και να μη παρκάρουν πάνω στις διαβάσεις των πεζοδρομίων που χρησιμοποιούνται από άτομα με ειδικές ανάγκες και μητέρες με μικρά παιδιά σε καροτσάκι.
  • Αλλαγή νοοτροπίας σημαίνει τέλος, ότι οι πολίτες δεν ανέχονται καμία δημοτική αρχή να ληστεύει το δημόσιο χρήμα για να φτιάξει πρόχειρους ποδηλατόδρομους που ξεβάφουν μέσα σε τρείς μέρες, για να χρησιμοποιούνται ως parking αυτοκινήτων και το χειρότερο να θέτουν σε κίνδυνο την σωματική ακεραιότητα των ποδηλάτών. Και αυτή η αλλαγή είναι αναγκαία, γιατί αν δεν αλλάξουμε νοοτροπία θα καταλήξουμε να ζούμε μια μικρογραφία της Αθήνας, με ότι αυτό συνεπάγεται στο κυκλοφοριακό χάος και στο επίπεδο ποιότητα ζωής των κατοίκων.

Σας περιμένουμε το ερχόμενο Σάββατο λοιπόν. Ραντεβού 11.30πμ στα Περιβολάκια. Αναχώρηση: 12μμ

Τα λέμε στους δρόμους..

Υ.Γ. Αν δεν έχετε ποδήλατο κα θέλετε να σας δανείσουμε κάποιο για την ποδηλατοπορεία, στείλτε μήνυμα στο contact@podilatada.gr και εμείς θα αναλάβουμε τα περιταίρω.

Δεν υπάρχουν σχόλια: