3 Ιουλ 2009

Εκδήλωση-Καμπάνια στο Λουτράκι για σύνδεση της πόλης με τον Προαστιακό - Κυριακή 5 Ιουλίου

Η πρωτοβουλία πολιτών "στην Κόρινθο με ποδήλατο" στηρίζει την εκστρατεία του δικτύου Ε.Π.Ι.Β.Α.ΤΗ.Σ. και του συλλόγου φίλων σιδηροδρόμου για τη σύνδεση της πόλης του Λουτρακίου με τον προαστιακό σιδηρόδρομο, στα πλαίσια της προώθησης βιώσιμων μετακινήσεων.

Άτομα που συμμετέχουμε στην πρωτοβουλία θα ξεκινήσουμε με τα ποδήλατά μας την Κυριακή από Κόρινθο για το Λουτράκι για να συμμετέχουμε/στηρίξουμε την εκστρατεία αυτή (θα υπάρξει ενημέρωση τις επόμενες μέρες για το πότε θα γίνει η αναχώρηση με τα ποδήλατα από Κόρινθο).

Ακολουθεί η ανακοίνωση-πρόσκληση του δικτύου Ε.Π.Ι.Β.Α.ΤΗ.Σ.


ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΣΤΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 5 ΙΟΥΛΙΟΥ 2009

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΚΑΜΠΑΝΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΟΥ ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΝ Ε.Π.Ι.Β.Α.ΤΗ.Σ. ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΙΛΩΝ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟΥ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΔΕΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΤΟΥ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΑΣΤΙΑΚΟ

Την Κυριακή 5 Ιουλίου 2009, καλούμε τα μέλη και τους φίλους του Δικτύου Ε.Π.Ι.Β.Α.ΤΗ.Σ. σε μαζική παρουσία στο Λουτράκι, όπου συνδιοργανώνουμε από κοινούμε τον Σύλλογο Φίλων του Σιδηροδρόμου /ΣΦΣ (και σε συνεργασία με την “Πρωτοβουλία Κατοίκων Λουτρακίου για τον Προαστιακό”),καμπάνια και δημόσια συζήτηση για την «Αμεση σύνδεση της πόλης του Λουτρακίου με τον Νέο Προαστιακό Σιδηρόδρομο της Αθήνας». Η καμπάνια θα περιλαμβάνει διανομή αφισσών και ενημερωτικού υλικού, συλλογή υπογραφών υποστήριξης του αιτήματος (συμπληρωματικά προς τις 800 υπογραφές που έχει ήδη συλλέξει η «Πρωτοβουλία Κατοίκων Λουτρακίου για τον Προαστιακό») και το απόγευμα διοργάνωση της δημόσιας συζήτησης.

Συγκεκριμένα το πρόγραμμα της ημέρας θα είναι:

11.30-12.30 Συγκέντρωση στον υφιστάμενο ΣΣ Λουτρακίου όσων μελών ΕΠΙΒΑΤΗ και ΣΦΣ (και λοιπών εθελοντών) συμμετάσχουν στην ημερήσια καμπάνια-εκδήλωση. Η προσελευση θα γίνει με ιδιωτικά μέσα (ΙΧ) ή ΚΤΕΛ (9.00, 10.30, 11.30 από Αθήνα) κατευθείαν στο Λουτράκι ή με Προαστιακό (9.06, 10.06, 11.06 από Αθήνα) μέσω Νέου ΣΣ Κορίνθου και από εκεί με ΙΧ μελών που θα συμμετάσχουν κατόπιν ενδοσυννενόησης ή με ταξί. Στον ΣΣ Λουτρακίου (καφετέρια “Σταθμός”) θα μοιραστούν αυτοκόλλητες αφισσέτες που θα έχουμε τυπώσει, παρόμοιες με αυτές που είχαν κολληθεί και την προηγούμενη φορά που είχαμε κάνει επιτόπια καμπανια στο Λουτράκι, καθώς και φύλλα για συλλογή υπογραφών υπέρ του αιτήματος για την κατασκευή κλάδου του ΄νέου ηλεκτροκίνητου Προαστιακού από Ισθμό για Λουτράκι για την άμεση προαστιακή (επανα)σύνδεση της πόλης με την Αθήνα και το Διεθνές Αεροδρόμιο ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ. Κατόπιν θα χωριστούμε σε διμελείς ή τριμελείς ομάδες και θα περιέλθουμε την αγορά και την παραλία της πόλης για ενημέρωση / συλλογή υπογραφών (από ντόπιους, επαγγελματίες και κατοίκους, καθώς και παραθεριστές) καθώς και αφισσοκόλληση όπου μας επιτρέπουν ή μπορούμε (Θύρες καταστημάτων, τραπεζών, πινακίδες ανακοινώσεων, κλπ). Ταυτόχρονα θα ενημερώνουμε για την απογευματινή δημόσια συζήτηση σε όσους επιδεικνύουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το θέμα.

15.30 Συνάντηση ξανά στον ΣΣ Λουτρακίου για να πάμε μαζί για φαγητό

18.00 Συγκέντρωση στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Λουτρακίου(Κολοκοτρώνη 17 - αίθουσα εκδηλώσεων) για την Δημόσια Συζήτηση με θέμα «ΑΜΕΣΗ ΣΥΝΔΕΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΤΟΥ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΑΣΤΙΑΚΟ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ» που συνδιοργανώνουμε ως ΔΙΚΤΥΟ Ε.Π.Ι.Β.Α.ΤΗ.Σ. και Σύλλογος Φίλων Σιδηροδρόμου, σε συνεργασία με την “Πρωτοβουλία Κατοίκων Λουτρακίου για (την σύνδεση της πόλης με) τον Προαστιακό” και με την συμμετοχή του Δήμου Λουτρακίου, του ΟΣΕ, βουλευτών, Νομάρχη, τοπικών παραγόντων, ΜΜΕ κλπ. Το πρόγραμμα έχει ως εξής:

-18.00-18.20 Προσέλευση, εγγραφή συμμετεχόντων

18.20 Κήρυξη έναρξης της Δημόσιας Συζήτησης από τον Πρόεδρο του Δικτύου ΕΠΙΒΑΤΗΣ Νάσο Κόκκινο

18.25 Ομιλία εκπροσώπου Πρωτοβουλίας Κατοίκων Λουτρακίου για την σύνδεση της πόλης με τον Προαστιακό Δ. Καραπατά

18.40 Ομιλία εκπροσώπων Δικτύου ΕΠΙΒΑΤΗΣ Γ.Νάθενα - Δ. Μηλάκη, συγκοινωνιολόγων

18.55 Ομιλία Προέδρου του ΣΦΣ Σπ. Νικολόπουλου

19.10 Ομιλία Δημάρχου Λουτρακίου-Περαχώρας Γ.Γκιώνη

19.25 Ομιλία Δ.Σ. Ομίλου ΟΣΕ κ. Χρ. Γιαννούση (ή άλλου εκπροσώπου Ομίλου ΟΣΕ)

19.40 Χαιρετισμοί και τρίλεπτες παρεμβάσεις από:

-εκπρόσωπο ΥΜΕ

-βουλευτές Νομού Κορινθίας

-Νομάρχη Κορινθίας

-εκπροσώπους δημοτικών παρατάξεων

-εκπροσώπους τοπικών φορέων (Ενωση Ξενοδόχων, Σύλλογος Επαγγελματιών κλπ)

-λοιποί παριστάμενοι

20.50 - 21.00 Συμπεράσματα-έγκριση ψηφίσματος (προς το ΥΜΕ)- λήξη εκδήλωσης

Υπενθυμίζεται ότι 21.51 και 22.51 (από το πρωί κάθε ώρα και 51 λεπτά) έχει Προαστιακό από Νέο ΣΣ Κορίνθου για Αθήνα, ενώ λεωφορείο ΚΤΕΛ από Λουτράκι για Αθήνα έχει το βράδυ της Κυριακής στις 20.30, 21.00, 21.30.

Κεντρικό μήνυμα της καμπάνιας είναι ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΤΩΡΑ Ο ΠΡΟΑΣΤΙΑΚΟΣ ΣΤΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ.

  • ο σταθμός στον Ισθμό (7 χλμ μακριά από την πόλη του Λουτρακίου) είναι λύση για τον Ισθμό και όχι για το Λουτράκι
  • το Λουτράκι χρειάζεται την δική του αυτόνομη σιδηροδρομική σύνδεση με την Αθήνα και το Διεθνές Αεροδρόμιο ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ, μέσω του Νέου Προαστιακού. Η μετεπιβίβαση στον Ισθμό, στα γεμάτα τραίνα από Κόρινθο και Πελοπόννησο ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΥΣΗ
  • το Λουτράκι να επωφεληθεί από τον νέο ηλεκτροκίνητο Προαστιακό Σιδηρόδρομο που θα το φέρει σε 50 λεπτά από το κέντρο της Αθήνας
  • όχι στον στραγγαλισμό του θερέτρου από τα ΙΧ. Ναί στην βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη του Λουτρακίου.

ΑΡΚΕΤΑ ΠΕΡΙΜΕΝΑΝ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΟΙ ΛΟΥΤΡΑΚΙΩΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ - ΑΜΕΣΗ ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΑΣΤΙΑΚΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια: