14 Απρ 2009

Συνάντηση με τον δήμαρχο της πόλης για την προώθηση της αστικής ποδηλατοκίνησης

Την προσεχή Τρίτη 21/04, μέλη της πρωτοβουλίας πολιτών «Στην Κόρινθο με Ποδήλατο» θα συναντηθούν με το δήμαρχο Κορινθίων, κ. Αλέξανδρο Πνευματικό. Σκοπός της συνάντησης είναι να συζητηθούν θέματα που αφορούν την προώθηση της αστικής ποδηλατοκίνησης με αφορμή τις εργασίες ανάπλασης του κέντρου που προγραμματίζονται.

Θεωρούμε ότι απαραίτητα πρέπει να προβλεφθεί η υλοποίηση των ήδη προτεινόμενων από την κυκλοφοριακή μελέτη ποδηλατόδρομων, και συγκεκριμένα:

  1. Να συμπεριληφθεί στο έργο ανάπλασης του κέντρου η κατασκευή του προβλεπόμενου ποδηλατόδρομου από Αγ. Νικόλαο – Εθν. Αντίστασης και μέχρι της Γ. Παπανδρέου, αλλά και η επέκτασή της μέχρι το Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο (εξυπηρετώντας και δύο από τα μεγαλύτερα σχολεία της πόλης).

  2. Να συμπεριληφθεί στο έργο ανάπλασης - διαμόρφωσης παραρεμάτιας ζώνης Ξεριά, η κατασκευή του προβλεπόμενου ποδηλατόδρομου από Γ. Παπανδρέου μέχρι το Κέντρο Νέων. Στα πλαίσια του έργου αυτού θα μπορούσε να εξεταστεί και η πιθανότητα δικτύου μέσω Γ. Παπανδρέου προς τα Καλάμια.

  3. Πρόσθετα με τα παραπάνω και σε συνέχεια των προτάσεων της κυκλοφοριακής μελέτης, η Δημοτική Αρχή μπορεί από τώρα να προχωρήσει στον σχεδιασμό επέκτασης των ποδηλατόδρομων, αφενός για την εξυπηρέτηση κεντρικών σημείων της πόλης που δέχονται μεγάλο αριθμό πολιτών (Νοσοκομείο, ΚΤΕΛ Αθηνών, Εφορία) αλλά και συνδεση συνοικίων της πόλης εκτός κέντρου (Συνοικισμό, Αγ. Άννα, Αγ. Γεώργιο κλπ.). Η ύπαρξη της μελέτης αυτής μπορεί να εξασφαλίσει τη χρηματοδότηση σε περίπτωση προκήρυξης παρόμοιων έργων από το Υπ. Μεταφορών ή το ΥΠ.ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε.


Περιμένουμε τυχόν δικές σας προτάσεις / ιδέες / παρατηρήσεις σχετικά με το πώς θα μπορέσουμε να προωθήσουμε αποτελεσματικότερα την ποδηλατοκίνηση στην πόλη μας. 
eMail επικοινωνίας: contact@podilatada.gr

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Σωστά! Ποδηλατόδρομοι τώρα! Μετά? ...ΑΣΤΥΝΟΜΕΥΣΗ!! Παιδιά στην Ελλάδα ζούμε! Ποιός μου εγγυάται πως δε θα μας κυνηγούν? Αφού έχει ποδηλατόδρομους πρόστιμα για κράνος-όχι στα πεζοδρόμια-όχι στους δρόμους- ΜΟΝΟ ΠΕΤΩΝΤΑΣ!!! Μη γελάτε γιατί μετά θα κλαίμε!!

Ανώνυμος είπε...

Υ.Γ. Το σίγουρο είναι ότι οι ποδηλατόδρομοι θα γίνουν τα καλύτερα πάρκινγκ αυτοκινήτων και θα τσακωνόμαστε και θα αγχωνόμαστε τζάμπα.

Hotel Pappas είπε...

Αγαπητέ/η φίλε/η ποδηλάτη/ισσα,

Εύλογοι οι προβληματισμοί σου! Και πολλά τα παραδείγματα ανά την Ελλάδα όπου οι ποδηλατόδρομοι εξελίχθηκαν σε.. πάρκινγκ αυτοκινήτων.

Από εμάς εξαρτάται αν θα επιτρέψουμε οι ποδηλατόδρομοι στην Κόρινθο, να είναι για τα ποδήλατα. Όσο πιο έντονη η παρουσία των ποδηλάτων στους δρόμους και η χρησιμοποίηση των ποδηλατοδρόμων, τόσο μεγαλύτερες οι πιθανότητες όχι μόνο να αποτελούν "δικαίωμα" μας, αλλά και να επεκταθεί το δίκτυο και σε άλλες συνοικίες της πόλης.

Στις 10 Μαΐου, Κυριακή, έχουμε την επόμενη ποδηλατοπορεία. Σε/Σας περιμένουμε για να διεκδικήσουμε μαζί έναν άλλο πολιτισμό στους δρόμους της πόλης!

Φιλικά,
Σ.