22 Νοε 2008

Ακυρώθηκε η κυκλοφοριακή μελέτη!

Από τον Πολίτη Κορινθίας

Ακυρώθηκε η κυκλοφοριακή μελέτη!

Δεν είχε συνταχθεί από μηχανικό του Δήμου - Θα επανακατατεθεί στην Περιφέρεια με μικροαλλαγές

Την κυκλοφοριακή μελέτη του Δήμου Κορινθίων ακύρωσε η Περιφέρεια, μετά την ένσταση που είχε καταθέσει ο δημοτικός σύμβουλος Χρήστος Λιάπης. Αιτία για την αναπομπή και την ακύρωση της μελέτης είναι ότι αυτή δεν είχε συνταχθεί από μηχανικό του Δήμου, όπως προβλέπει ο νόμος. Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυκλοφοριακή μελέτη θα επανακατατεθεί στην Περιφέρεια το επόμενο διάστημα –αφού πρώτα περάσει από το Δημοτικό Συμβούλιο- με μικροαλλαγές, προκειμένου να δικαιολογηθεί ότι αυτή την φορά θα φαίνεται ως «συντάξας», υπάλληλος της Τεχνικής Υπηρεσίας. Επί της ουσίας, όμως, θα είναι η ίδια κυκλοφοριακή μελέτη που συνέταξε ο Αριστείδης Μαγγιώρος -και όχι φυσικά νέα μελέτη.

Σύμφωνα με πηγή στον δήμο Κορινθίων η σύμβαση του δήμου με τον μελετητή προέβλεπε ότι ο τελευταίος θα υποβοηθούσε στην σύνταξη της μελέτης και δεν θα την συνέτασσε ο ίδιος. Αυτό, όμως, γεννά ερωτηματικά για την αναγκαιότητα να υπογραφεί σύμβαση μαζί του, καθώς αμείφθηκε πλουσιοπάροχα, απλώς για να «υποβοηθήσει» στη σύνταξη της μελέτης. Θυμίζουμε πως για την συγκεκριμένη σύμβαση δεν υπήρξαν αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου και πως ο «συντάξας» την μελέτη μηχανικός του Δήμου ουδέποτε εμφανίστηκε κατά την παρουσίασή της, ούτε κατά την δημόσια διαβούλευση για να υπερασπιστεί το πόνημά του. Τον ρόλο αυτόν ανέλαβε εξ ολοκλήρου ο …υποβοηθήσας κ. Μαγγιώρος.

Το ερώτημα είναι γιατί ο Δήμος, αφού τα γνώριζε (;) όλα αυτά, προχώρησε στην κατάθεση της κυκλοφοριακής μελέτης. Σύμφωνα με πληροφορίες η ερμηνεία που δόθηκε είναι πως με την υπογραφή της σύμβασης έργου, ο μελετητής θεωρείται αυτοδίκαια υπάλληλος του Δήμου. Αυτός είναι ο λόγος που ο δήμος δεν θεώρησε αναγκαίο να υπογράψει την μελέτη -ως συντάξας αυτήν- ο διευθυντής των τεχνικών υπηρεσιών Παναγιώτης Αρβανίτης, ή κάποιος από τους μηχανικούς του Δήμου. Ο κ. Αρβανίτης, απλώς, την θεώρησε, ενώ ενισχυτικά η μελέτη θεωρήθηκε και από την κυρία Καλαρά της ΤΥΔΚ. Σύμφωνα με πληροφορίες, πάντως, έγινε προσπάθεια να πειστεί ο κ. Αρβανίτης την υπογράψει και ως συντάξας, αλλά ο ίδιος αρνήθηκε.

Η μελέτη θα περάσει πρώτα από δημοτικό συμβούλιο το επόμενο διάστημα και είναι βέβαιο ότι θα ανοίξει κύκλο έντονων αντιπαραθέσεων, με τον Χρήστο Λιάπη να βρίσκεται και πάλι στο προσκήνιο. Είναι επίσης προφανές πως η μειοψηφία μπορεί να αισθάνεται δικαιωμένη καθώς είχε εκφράσει τις αντιρρήσεις για την συγκεκριμένη μεθόδευση, όπως και γενικά για τον τρόπο με τον οποίο προχώρησε η δημοτική αρχή στην σύμβαση με τον μελετητή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: