16 Ιουν 2008

Διαβούλευση στην πόλη μας για το κυκλοφοριακό - Ευκαιρία να διεκδικήσουμε να ληφθούν μέτρα για την προώθηση του ποδηλάτου!

Θέλουμε να σας ενημερώσουμε σχετικά με τη διαβούλευση για το κυκλοφοριακό που διοργανώνει ο Δήμος Κορινθίων, με συμμετοχή φορέων και κατοίκων την Τετάρτη 18 Ιουνίου 2008, στις 8.30 το βράδυ στο Δημοτικό Θέατρο Κορίνθου .

Είναι μια ευκαιρία με τη συμμετοχή μας και με παρεμβάσεις και ερωτήσεις που θα κάνουμε τη μέρα εκείνη, να δείξουμε ότι υπάρχει ανάγκη και ενδιαφέρον για πρόβλεψη ποδηλατοδρόμων στη νέα κυκλοφοριακή μελέτη της πόλης μας, αλλά και γενικότερα μέτρα που να στηρίζουν το ποδήλατο.


Ακολουθεί η ανακοίνωση του δήμου:

---------------------------------------------------------------------
Ο Δήμος Κορινθίων και ο Δήμαρχος Αλέξανδρος Πνευματικός θέτουν την «Μελέτη Κυκλοφοριακών Παρεμβάσεων στο Κέντρο της Κορίνθου» σε ανοιχτό διάλογο.
Την Τετάρτη 18 Ιουνίου 2008 και ώρα 20:30 στο Δημοτικό Θέατρο της Κορίνθου θα πραγματοποιηθεί ανοιχτή συνάντηση όλων των φορέων και των Κορινθίων όπου θα παρουσιαστούν τα στοιχεία της κυκλοφοριακής μελέτης καθώς και οι προτάσεις που πηγάζουν από αυτά και θα αναπτυχθεί διάλογος γύρω από το θέμα πριν την αποδοχή και την ψήφισή της από το Δημοτικό Συμβούλιο της Κορίνθου.
Καλούνται όλοι οι πολίτες να πάρουν μέρος και να εκφράσουν τις προτάσεις και τους προβληματισμούς τους.
Η εκδήλωση είναι το πρώτο βήμα για την λήψη αποφάσεων που αφορούν το κυκλοφοριακό και τις παρεμβάσεις που θα γίνουν στην πόλη μας.
Πιστοί στην προεκλογική μας δέσμευση για ολοκληρωμένο σχεδιασμό κυκλοφοριακών παρεμβάσεων προχωρούμε άμεσα και με ευθύνη σε παρεμβάσεις και έργα που θα οδηγήσουν στην αλλαγή της φυσιογνωμίας της πόλης σε αλλαγή αντίληψης της διάθεσης των ελεύθερων χώρων και διαχείρισης του ελεύθερου χρόνου.

----------------------------------------------------------------------


Ελπίζουμε να μπορέσετε να παρεβρεθείτε για να τονίσουμε ότι τo ποδήλατο θα πρέπει να είναι από τις πρώτες προτεραιότητες στην καινούργια κυκλοφοριακή μελέτη που σχεδιάζει ο δήμος μας.

Τα λέμε εκεί λοιπόν!


Φιλικά,
Πρωτοβουλία πολιτών "Στην Κόρινθο με ποδήλατο"

www.podilatada.gr

1 σχόλιο:

ioanna είπε...

Στην ενημέρωση για τη μελέτη σχετικά με το κυκλοφοριακό της Κορίνθου, που πραγματοποιήθηκε στις 18 Ιουνίου με μεταξύ άλλων έγινε αναφορά σε πιθανή κατασκευή ποδηλατοδρόμου στην πόλη μας.

Οι προτεινόμενες διαδρομές του ποδηλατοδρόμου είναι: από το παραλιακό μέτωπο ως τα Καλάμια. Ακόμα στις οδούς Αγίου Νικολάου-Ερμού-Πυλαρινού- Εθνικής Αντίστασης και Γεωργίου Παπανδρέου.

Η μελέτη που έχει γίνει μέχρι στιγμής για το κυκλοφοριακό στην πόλη μας έχει καταγράψει την υφιστάμενη κατάσταση. Για κάθε προτεινόμενη παρέμβαση πχ ποδηλατοδρομος, πεζοδρομήσεις κλπ απαιτείται να γίνει ξεχωριστή μελέτη, που θα καθορίσει αν θα πραγματοποιηθεί ή όχι η παρέμβαση, καθώς και με ποιό τρόπο θα γίνει αυτή.

Συνεπώς δεν μπορούμε να πούμε ακόμα ότι η κατασκευή του ποδηλατόδρομου είναι σίγουρο γεγονός. Ωστόσο ανοίγει μία χαραμάδα προς αυτή την κατεύθυνση...