8 Απρ 2008

Δελτίο τύπου για την 3η ποδηλατάδα - Συμμετοχή στην πανελλήνια ποδηλατοπορεία















Κυριακή 6 Απριλίου 2008


Η Πρωτοβουλία Πολιτών «στην Κόρινθο με ποδήλατο», πραγματοποίησε την Κυριακή 6 Απριλίου την 3η ποδηλατάδα στην πόλη, συμμετέχοντας ενεργά στην Πανελλαδική ποδηλατοπορεία διαμαρτυρίας την ίδια μέρα και ώρα σε πολλές ελληνικές πόλεις.

Ποδηλάτες - ισσες της πόλης μας, κάθε ηλικίας, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της Πρωτοβουλίας, συναντήθηκαν στα Περιβολάκια και διατράνωσαν στους κεντρικούς δρόμους την ενεργή συμβολή τους σε μια προσπάθεια ένταξης του ποδηλάτου στη ζωή της πόλης, σαν ένα μέσο που μπορεί να συμβάλλει στη βελτίωση της ποιότητας ζωής μας, στη μείωση του κυκλοφοριακού προβλήματος και στην αναβάθμιση της αισθητικής της πόλης μας.

Οι προτάσεις της πρωτοβουλίας πολιτών «στην Κόρινθο με ποδήλατο», όπως διατυπώθηκαν προς τον Δήμαρχο της πόλης και τους εκπροσώπους των άλλων δημοτικών παρατάξεων που συμμετείχαν στη ποδηλατάδα, συνοπτικά είναι οι εξής:

  1. Να ληφθεί υπόψη στην κυκλοφοριακή μελέτη που εκπονείται, ο πλήρης σχεδιασμός δικτύου ποδηλατόδρομων στο Δήμο.
  2. Να ενταχθεί η Κόρινθος στο δίκτυο ελληνικών πόλεων για τη βιώσιμη κινητικότητα και το ποδήλατο, ώστε να αξιοποιηθεί η αποκτημένη εμπειρία άλλων πόλεων.
  3. Να ενισχυθεί η «ποδηλατική συνείδηση» των πολιτών, μέσω της ενημέρωσης (εκπαιδευτικές παρεμβάσεις μέσω των προγραμμάτων περιβαλλοντικής εκπαίδευσης, διοργανώσεις εκπαιδευτικών ποδηλατάδων, «διαφημιστικές» παρεμβάσεις στην πόλη για την χρήση του ποδηλάτου, θέσπιση «ημερών» χωρίς αυτοκίνητο για την πόλη μας, κλπ.).
  4. Να προχωρήσει πειραματική εφαρμογή ποδηλατόδρομου σε κεντρική αρτηρία της πόλης και πειραματική εφαρμογή του μέτρου των δημοτικών ποδηλάτων.

Με την πεποίθηση ότι είναι πλέον αίτημα των καιρών να εγκαταλείψουμε την κυριαρχία της κουλτούρας του αυτοκινήτου στη πόλη μας και να προωθήσουμε εναλλακτικούς τρόπους μετακίνησης, οι διοργανωτές της συνάντησης ευχαριστούν θερμά τους συμπολίτες φίλους του ποδηλάτου για τη συμμετοχή τους και τους καλούν μετά το Πάσχα σε ανοιξιάτικη ποδηλατοπορεία στις εξοχές του Δήμου.

Επίσης ευχαριστούν θερμά την Τροχαία Κορίνθου για την ουσιαστική συμβολή της στη ασφαλή πραγματοποίηση της ποδηλατοπορείας.

Πρωτοβουλία πολιτών
«στην Κόρινθο με ποδήλατο»

Δεν υπάρχουν σχόλια: