9 Απρ 2008

Φωτογραφίες 3ης ποδηλατάδας (2)

Κι άλλες φωτογραφίες από την 3η Ποδηλατάδα !

Περιβολάκια, ο κόσμος αρχίζει να συγκεντρώνεται. Στη φωτογραφία διακρίνεται και το σταντ όπου είχαν αναρτηθεί τα αιτήματα των ποδηλατών, ενημερωτικό υλικό και φωτογραφίες (ποδηλατοδρόμοι σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας, πορείες, εξωτερικό κλπ)

Ο δήμαρχος της πόλης κ. Αλέξανδρος Πνευματικός ήταν για άλλη μια φορά εκεί. Στον κόκκινο κύκλο φαίνεται το ποδήλατο που ζωγράφισε, σε μία συμβολική κίνηση, στην άσφαλτο

Ο δήμαρχος της πόλης κοιτάζει το υλικό που είχε αναρτηθεί
Η κα Μάγια Φουριώτη, μέλος της Κίνησης Πολιτών, σε μία συμβολική κίνηση ζωγραφίζει ένα ποδήλατο στην άσφαλτο

Για τους μικρούς μας φίλους υπήρχε τραπέζι με χαρτιά και μπογιές για να δείξουν το ταλέντο τους στη ζωγραφική

Περιβολάκια, λίγο πριν την έναρξη της ποδηλατοπορείας

1 σχόλιο:

Κορινθίων Βίος και Πολιτεία είπε...

Αγαπητοί Φίλοι,
Αντιγράφω από το www.Isthmos.gr το Δελτίο Τύπου του Δημάρχου μας ( προφανώς) σε σχέση με την 3η Ποδηλατάδα.

''Απόλυτα επιτυχημένη ήταν η διοργάνωση της «3ης Ποδηλατάδας» στην Κόρινθο την Κυριακή 6 Απριλίου.
Ένας μεγάλος αριθμός δημοτών συμμετείχε με το ποδήλατό του κι έκανε το γύρο της πόλης στέλνοντας το μήνυμα και στους υπόλοιπους πολίτες για ένα εναλλακτικό, ανθρώπινο και περιβαλλοντικά φιλικό τρόπο μετακίνησης. Ιδιαίτερα εντυπωσιακή ήταν η συμμετοχή νέων και παιδιών, που έδωσαν με τη ζωντάνια και τη φρεσκάδα τους ένα άλλο χρώμα στους συνήθως γκρίζους, θορυβώδεις και συχνά μποτιλιαρισμένους δρόμους της Κορίνθου.
Η εκδήλωση αυτή διοργανώθηκε από την Πρωτοβουλία Πολιτών «Στην Κόρινθο με Ποδήλατο» με τη συμμετοχή του Δήμου μας και ήταν συμβολική της ανάγκης που έχει ο κάτοικος των σύγχρονων αστικών κέντρων για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής μέσα από «κυκλοφοριακές συνήθειες» αυτού του τύπου.
Η δημοτική μας αρχή έχει αποφασίσει να συμβάλει σε τέτοιου είδους προσπάθειες και σχεδιάζει πολιτικές στην κατεύθυνση μιας άλλης κουλτούρας στη μετακίνηση των πολιτών. Όπως είπε και ο Δήμαρχος κ. Αλέξανδρος Πνευματικός, στα πλαίσια της κυκλοφοριακής μελέτης που εκπονείται αυτό το διάστημα εξετάζουμε τη δυνατότητα κατασκευής δικτύου ποδηλατοδρόμων στα πρότυπα όλων των σύγχρονων ευρωπαϊκών πόλεων και γενικά είμαστε αποφασισμένοι να αξιοποιήσουμε κάθε ιδέα που θα ενθαρρύνει τους συμπολίτες μας να αφήνουν το αυτοκίνητό τους έξω από το κέντρο της πόλης.
Δεν μπορούμε παρά να συνεχίσουμε ως Δήμος να συμμετέχουμε σε παρόμοιες εκδηλώσεις και να υποστηρίξουμε πρωτοβουλίες αυτού του είδους. Αξίζουν συγχαρητήρια στους διοργανωτές και ελπίζουμε ότι θα αποτελέσουν παράδειγμα εδραίωσης της «ποδηλατικής συνείδησης» και ευαισθησίας των πολιτών απέναντι στα σύγχρονα περιβαλλοντικά ''

Δεν είμαι σίγουρος αν πράγματι η Δημοτική αρχή έχει αποφασίσει να συμβάλλει απλά και μόνο διότι το θέμα δεν έχει συζητηθεί σε κανένα Δημοτικό Συμβούλιο μέχρι τώρα.
Εύχομαι να είναι όμως έτσι και η Δημοτική Αρχή να αποδείξει την ευαισθησία της στο μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε ως πολίτες με τα χιλιάδες αυτοκίνητα.
Μέλλει να αποδειχθεί.

Στην πρωτοβουλία σας αξίζουν συχγαρητήρια διότι αποδεικνύεται περίτρανα ότι όταν οι πολίτες παραμένουν ενεργοί κάνουν μικρά -η και μεγάλα- θαύματα.
Στην πόλη αυτή κάτι αρχίζει να κινείται. Ευτυχώς!!!!!