30 Απρ 2012

Στην δουλειά με ποδήλατο!


Από αύριο ξεκινάει ο φιλικός διαγωνισμός "Με ποδήλατο στη δουλειά", ένας διαγωνισμός με στόχο να αναδείξει ποιοι θα μπορέσουν να πάνε περισσότερες φορές στη δουλειά ή στη σχολή τους με ποδήλατο μέσα στο Μάιο, παράλληλα όμως είναι μία "μεταμφιεσμένη" καμπάνια προώθησης της χρήσης του ποδηλάτου σε αστικό περιβάλλον.

Στο διαγωνισμό μπορούν να λάβουν μέρος εργαζόμενοι και φοιτητές, ατομικά ή ομαδικά (πχ μία ομάδα 4 ατόμων από την ίδια εταιρία ή σχολή) από όλες τις περιοχές της χώρας, καταχωρώντας στη σελίδα του biketowork.gr τα χιλιόμετρα που έχουν κάνει. Ο νικητής ή η ομάδα των νικητών δεν κερδίζουν κάποιο υλικό βραβείο, παρά τη χαρά της συμμετοχής και της φυσικής δραστηριότητας, φήμη, δόξα καθώς και την ικανοποίηση ότι έχουν συμβάλλει στην διαφήμιση του ποδηλάτου!

Τέλος αξίζει να αναφερθεί ότι τα αποτελέσματα ταξινομούνται ανά πόλη, ώστε να υπάρχει ανταγωνισμός μεταξύ των πόλεων. Μία πόλη σαν την Κόρινθο, όπου υπάρχει ήδη ποδηλατική κουλτούρα καθώς και ορισμένες υποδομές, δεν πρέπει να περάσει απαρατήρητη στον διαγωνισμό.

Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές επισκεφθείτε την επίσημη σελίδα του διαγωνισμού "Με ποδήλατο στη δουλειά"


Trivia 
Η δράση «Με Ποδήλατο στη Δουλειά» διοργανώθηκε για πρώτη φορά το Μάιο του 2011 στο www.podilates.gr. Συνολικά καταχώρησαν 45.000 χιλιόμετρα 357 ποδηλάτες, οργανωμένοι σε 64 ομάδες από 40 εταιρίες/οργανισμούς και εξοικονομήθηκαν σχεδόν 2000 λίτρα βενζίνης. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: