23 Ιαν 2011

Σχετικά με το Χαριστικό Παζάρι που διοργανώσαμε στην Κόρινθο..


Σάββατο πρωί στη δημοτική αγορά της Κορίνθου… κάτι γίνεται . Κόσμος πολύς μαζεμένος, άλλοι ψάχνουν σκυμμένοι πάνω από πάγκους με αραδιασμένα αντικείμενα, άλλοι πάνε κι έρχονται κουβαλώντας τσάντες γεμάτες πράγματα , άλλοι στέκονται και χαζεύουν ή συνομιλούν…


Αιτία αυτής της ασυνήθιστης κινητικότητας το «Χαριστικό Παζάρι» που διοργάνωσε η πρωτοβουλία «στην Κόρινθο με ποδήλατο» και ο κόσμος αγκάλιασε με ενθουσιασμό. Δεδομένου ότι ένα τέτοιο γεγονός ήταν εντελώς νέο για την πόλη μας, κανείς δεν ήξερε ποια θα ήταν η ανταπόκριση. Το αποτέλεσμα μας αποζημίωσε. Οι πάγκοι άδειασαν και γέμισαν πολλές φορές και πλήθος αντικειμένων (ακόμα και τα πιο απίθανα) άλλαξαν χέρια...από αυτούς που δεν τα είχαν ανάγκη σε άλλους που θα τα χρησιμοποιήσουν. Ρούχα, βιβλία, παπούτσια, CD/DVD, ζώνες, παιχνίδια, τσάντες, διακοσμητικά αντικείμενα ακόμα και ηλεκτρικές συσκευές αντίκες (!) βγήκαν από τις αποθήκες και τις ντουλάπες για να συνεχίσουν τον κύκλο ζωής τους. Αντικείμενα χωρίς τιμή αλλά με αξία!

 

Η ευαισθητοποίηση όλων μας σχετικά με την επαναχρησιμοποίηση των αντικειμένων, τη μείωση των σκουπιδιών που παράγουμε , αλλά και η κοινωνική αλληλεγγύη –τόσο αναγκαία στις μέρες μας - ήταν ο στόχος μας. Θεωρούμε ότι πέτυχε. Η πρωτοβουλία θα ξαναδώσει νέο ραντεβού και πιστεύουμε ότι θα ακολουθήσουν περισσότεροι!



σημ.: Τα λιγοστά αντικείμενα που δεν βρήκαν ιδιοκτήτη κατά τη διάρκεια του παζαριού, θα διατεθούν σε άτομα που τα έχουν ανάγκη ή θα φυλαχθούν για το επόμενο παζάρι.

Πρωτοβουλία πολιτών
«στην Κόρινθο με ποδήλατο»

Δεν υπάρχουν σχόλια: