11 Οκτ 2010

Δανειστικά ποδήλατα στην Κόρινθο! Μια πρόταση της πρωτοβουλίας "Στην Κόρινθo με ποδηλατο!" υλοποιείται!

Σήμερα ξεκίνησε τη λειτουργία του ο θεσμός των δημοτικών ποδηλάτων. Οι κάτοικοι & οι επισκέπτες της πόλης θα μπορούν να δανείζονται ΔΩΡΕΑΝ ένα ποδήλατο για να κάνουν τις δουλειές / βόλτες / ψώνια τους στην Κόρινθο & να το επιστρέφουν!


 Δανειστείτε κάποιο ποδήλατο δοκιμαστικά και γράψτε εντυπώσεις / παρατηρήσεις με σκοπό να προτείνουμε βελτιώσεις στη λειτουργία του θεσμού (ώστε να έχει επιτυχία & να υλοποιηθούν & οι άλλοι 2 σταθμοί δημοτικών ποδηλάτων σε Άγιο Νικόλαο και Καλάμια).


Διαβάζουμε από το ekorinthos.gr



  •  Ο Δήμος Κορινθίων , μέσω της  Δημοτικής Ανώνυμης Εταιρείας Αξιοποίησης Ακίνητης Περιουσίας (ΔΑΕΚΑΑΠ)  αγόρασε 100 ποδήλατα  από τις τοπικές επιχειρήσεις εμπορίας  ποδηλάτων , τα οποία εγκατέστησε  στο χώρο διάθεσης  επί της οδού Κύπρου (στο δικαστικό μέγαρο).  Μερικά ποδήλατα  θα διατεθούν στα τοπικά ξενοδοχεία και στους  ιδιωτικούς χώρους στάθμευσης  αυτοκινήτων  για την εξυπηρέτηση  των πελατών τους.
  •  Τα ποδήλατα θα διατίθενται δωρεάν στους πολίτες, με την υποχρέωση να τα επιστρέψουν μέχρι τις 14.00 μ.μ. στον χώρο παραλαβής, χωρίς ζημιές και φθορές.
  •  Η διάθεση θα γίνεται  καθημερινά  πλην Κυριακών  από το πρωί στις 8πμ μέχρι το μεσημέρι 14.00 μ.μ., με την επίδειξη  αστυνομικής ταυτότητας, διαβατηρίου ή άλλου αποδεικτικού εγγράφου.
  •  Τα ποδήλατα φέρουν  την πινακίδα ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ και τον απαιτούμενο αριθμό του ποδηλάτου.
  •  Με τον θεσμό  των ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΠΟΔΗΛΑΤΩΝ ο Δήμος Κορινθίων , σε συνεργασία με την πρωτοβουλία "στην Κόρινθο με ποδήλατο", συμβάλλει  στην ήπια κυκλοφορία  στο κέντρο της πόλης. Με την  ολοκλήρωση του σημαντικού έργου των ποδηλατόδρομων  , το οποίο ουσιαστικά έχει αρχίσει από το παραλιακό μέτωπο του Αγ. Νικολάου , συνάμα με το θεσμό του δημοτικού ποδηλάτου , θα βελτιωθεί ακόμα περισσότερο η  ποιότητα ζωής στην πόλη της Κορίνθου , με ηπιότερα μέσα  μεταφοράς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: