2 Αυγ 2010

Η Κόρινθος κινείται ποδηλατικά! Δημοτικά δανειστικά ποδήλατα στην Κόρινθο!


Κυκλοφορώντας στην πόλη, θα έχετε παρατηρήσει τη θεαματική αύξηση των συμπολιτών μας που κυκλοφορούν με ποδήλατο! Αυτό είναι ιδιαίτερα ελπιδοφόρο για το μέλλον της πόλης, που πλέον αρχίζει γίνεται πιο βιώσιμη και πιο ανθρώπινη! Πολύς κόσμος, πλέον βλέπει το ποδήλατο σαν ένα μέσο μετακίνησης που του εξοικονομεί χρόνο για τις δουλειές του στην πόλη (μιας και οι αποστάσεις είναι κοντινές και παρκάρει παντού!) και του μειώνει τα έξοδα (μιας και είναι φθηνό κ δεν χρειάζεται καύσιμα!) και αρχίζει να το προτιμάει ολοένα και περισσότερο!

Συμπληρωματικά, με τους νέους πεζόδρομους και με τον -υποκατασκευή- πρώτο ποδηλατόδρομο στην πόλη, άλλο ένα έργο έρχεται να συνεισφέρει στο να αποκτήσει η Κόρινθος και οι πολίτες της ακόμη περισσότερη ποδηλατική κουλτούρα και να βάλει /βάλουν ακόμα περισσότερο το ποδήλατο στη ζωή της/τους!


Θεσμός δημοτικών ποδηλάτων στην Κόρινθο!

Προχωράει με γοργούς ρυθμούς η διαδικασία υλοποίησης του πιλοτικού θεσμού των δημοτικών δανειστικών ποδηλάτων στην πόλη μας! Μια πρόταση της πρωτοβουλίας "στην Κόρινθο με ποδήλατο" που βρίσκει ανταπόκριση από τη δημοτική αρχή.


Ο πρώτος πιλοτικός σταθμός δημοτικών ποδηλάτων θα λειτουργήσει στην οδό Κύπρου (ανάμεσα στην Εθν. Αντιστάσεως & Κολοκοτρώνη). 
Θα μπορεί κάποιος/α να δανείζεται ένα δημοτικό ποδήλατο για να κάνει τα ψώνια / βόλτα / δουλειές του/της και να το επιστρέφει πάλι πίσω. Δεν θα υπάρχει χρέωση χρήσης (τουλάχιστον σε αρχική φάση) ώστε να αποτελέσει κίνητρο για να το δοκιμάσουν σαν μέσο μετακίνησης οι κάτοικοι της Κορίνθου, καθώς και οι  επισκέπτες / τουρίστες που έρχονται στην πόλη! Οι ώρες λειτουργίας του σταθμού δημοτικών ποδηλάτων θα είναι πιλοτικά από νωρίς το πρωί μέχρι αργά το μεσημέρι.
Ο αριθμός των δημοτικών ποδηλάτων που θα είναι διαθέσιμα στον πρώτο σταθμό (στην οδό Κύπρου) θα είναι σε πρώτη φάση γύρω στα 40. Επίσης, τα ξενοδοχεία της πόλης θα προμηθευτούν και αυτά κάποια επιπλέον δημοτικά ποδήλατα, για τους πελάτες του ξενοδοχείου (ώστε να κινούνται και ανακαλύπτουν την πόλη με το ποδήλατο!). Τέλος, και τα ιδιωτικά πάρκινγκ της πόλης θα προμηθευτούν κάποια επιπλέον δημοτικά ποδήλατα, ώστε οι οδηγοί που παρκάρουν τα ΙΧ τους σε αυτά να συνεχίζουν εφόσον θέλουν τη μετακίνησή τους στην πόλη με το ποδήλατο.

Σαν πρωτοβουλία "στην Κόρινθο με ποδήλατο", είμαστε σε συνεχή επικοινωνία με τη δημοτική αρχή ώστε το θεσμός των δημοτικών ποδηλάτων να προχωρήσει στην υλοποίηση του άμεσα και σωστά (από άποψη λειτουργικότητας και μεσομακροπρόθεσμης επιτυχίας του)!

Θα σας ενημερώνουμε για όποια εξέλιξη!
Η Κόρινθος αρχίζει πλέον και κινείται ποδηλατικά και όραμά μας (και προς αυτή την κατεύθυνση είναι &  οι δράσεις μας σαν πρωτοβουλία "στην Κόρινθο με ποδήλατο") είναι σύντομα να γίνει μια πόλη-πρότυπο όσον αφορά τις μετακινήσεις με το ποδήλατο, και γενικότερα τις βιώσιμες μετακινήσεις (πεζός, ποδήλατο, μέσα μαζικής αστικής μεταφοράς)

Προχωράμε δυναμικά :))

1 σχόλιο:

Ευ. Σπινθάκης είπε...

Δεν μπορώ παρά να δω θετικά την πρωτοβουλία σας που έγινε δεκτή από την δημοτική αρχή όσον αφορά τα δημοτικά ποδήλατα. Υποθέτω πως θα συμφωνήσετε όμως μαζί μου πως η βιώσιμη κινητικότητα στην Κόρινθο ασφαλως περιλαμβάνει τα ποδήλατα αλλά δεν σταματά εκεί. Ζώντας στην πόλη βλέπουμε πως η κινητικότητα είναι παντελώς αδύνατη για τις ειδικές ομάδες του πληθυσμού όπως οι ηλικιωμένοι, οι ανάπηροι, τα παιδιά, οι μητέρες με παιδιά. Βλέπουμε επισης πως τα λεωφορεία είναι ανεπαρκή και αναξιόπιστα, ενώ η παλιά σιδηροδρομική γραμμή απειλείται απο την δημοτική αρχή να γίνει δρόμος (ήμαρτον Κύριε!!!). Εσείς ασφαλώς ασχολείστε με τα ποδήλατα μόνο (?), αλλά αναρωτιέμαι αν στον προβληματισμό σας έπρεπε να τεθούν και αυτά.
φιλικά