20 Αυγ 2008

Θραύση κάνουν τα ηλεκτρικά ποδήλατα!

από το e-go.gr

Θραύση κάνουν τα ηλεκτρικά ποδήλατα

Η αύξηση της τιμής του πετρελαίου και η αλλαγή στάσης απέναντι στο περιβάλλον οδήγησε πολλούς κατοίκους των πόλεων να επιλέξουν τα ηλεκτρικά ποδήλατα αφήνοντας πίσω τα αυτοκίνητα.

Τα σύγχρονα μοτοποδήλατα είναι όμορφα, γρήγορα και ηλεκτρικά και ταιριάζουν σε κάθε πολίτη που θέλει να διανύσει μικρές αποστάσεις οικονομικά.

Η αύξηση στις πωλήσεις είναι δύσκολο να υπολογιστεί όμως σύμφωνα με την Gluskin-Townley Group, εταιρεία αναλύσεων αγορών για λογαριασμό της Ένωσης Πωλητών Ποδηλάτων των ΗΠΑ, περίπου 10.000 ηλεκτρικά ποδήλατα έχουν πουληθεί στις ΗΠΑ μέσα στο 2007, πολύ περισσότερα από τα 6.000 που πωλήθηκαν το 2006.

Τα ποδήλατα «φεύγουν σαν τα κουφέτα» δήλωσε πωλητής ποδηλάτων στη Νέα Υόρκη ενώ μεγάλος αριθμός πωλείται και μέσω του Amazon.com.

Τα ηλεκτρικά ποδήλατα κάνουν θραύση και στην Ευρώπη σε πόλεις όπως το Παρίσι όπου οι κάτοικοι αναζητούν νέους τρόπου μετακίνησης για να ξεφύγουν από την κίνηση αλλά και σε κλασικές ποδηλατουπόλεις όπως το Άμστερνταμ και οι Βρυξέλλες.

Σύμφωνα με τις ενώσεις ποδηλατάδων έχουν διατεθεί περίπου 89.000 ηλεκτρικά ποδήλατα στην Ολλανδία και 60.000 στη Γερμανία μέσα στο 2007.

Η τεχνολογία πίσω από τα ηλεκτρικά ποδήλατα έχει ομοιότητες με αυτή που χρησιμοποιείται στα υβριδικά αυτοκίνητα. Στα ποδήλατα συνδυάζεται η κλασική ώθηση από τα πόδια του ποδηλάτη με τον ηλεκτρικό κινητήρα. Τα περισσότερα μοντέλα μπορούν να διανύσουν τουλάχιστον 32 χιλιόμετρα πριν χρειαστούν φόρτιση.

Σ.Κ.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ontos, ta ilektrika podilata kanoun thrafsi kai sto Parisi!Poli endiaferon arthro!