12 Δεκ 2007

Κείμενο 2ης Ποδηλατάδας

Παρακάτω δημοσιεύουμε το κείμενο που μοίρασε η πρωτοβουλία την ημέρα της 2ης Ποδηλατάδας - 8 Δεκεμβρίου


Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2007

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΔΡΑΣΗΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ

Με την διοργάνωση της 2ης ποδηλατάδας μας, συμμετέχουμε στις κοινωνικές παρεμβάσεις που θα πραγματοποιηθούν στη χώρα μας και σε όλο τον κόσμο το πρώτο δεκαήμερο του Δεκέμβρη, με στόχο να ληφθούν μέτρα σε εθνικό και διεθνές επίπεδο για την ανατροπή των δεδομένων που δημιουργούν την κλιματική αλλαγή, η οποία απειλεί το μέλλον του πλανήτη.

* ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΣΩΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ

Διεκδικούμε να περιοριστεί δραστικά η χρήση ΙΧ αυτοκινήτου και να ενισχυθούν τα δημόσια μέσα μεταφοράς και το ποδήλατο.

Αντιγράφοντας από την ιστοσελίδα του Τεχνικού Επιμελητηρίου:

«Το ποδήλατο είναι μια προφανής φυσική επιλογή. Σήμερα, στην εποχή της ταχύτητας, των ανέσεων και της ιδιωτικότητας, το ποδήλατο αντιπροσωπεύει μια επιθετική στάση. Ανήκει σε αυτούς που αρνούνται να υποταχτούν στη μορφή που παίρνει ο κόσμος μας, που προτιμούν τη σύγκρουση από την παραίτηση, που πιστεύουν στη συλλογική βίωση της πόλης και όχι στην προσωπική θωράκιση. Ανήκει σε αυτούς που επιθυμούν, με απλές και σεμνές επιλογές στην καθημερινότητά τους, να δείχνουν ένα δρόμο διαφορετικό, να γράφουν μια πρόταση για μια αλλιώτικη πόλη. Το ποδήλατο ανήκει στις πολιτικές ανάπλασης. Η παρουσία του είναι ένα αλάνθαστο κριτήριο ποιότητας για το αστικό περιβάλλον.

Η ένταξη του ποδηλάτου προϋποθέτει κυκλοφοριακές, πολεοδομικές και αισθητικές ανατροπές, που θα έχουν φυσικά ως αφετηρία τους την απόφαση κάθε τοπικής κοινωνίας να βάλει φρένο στην υποβάθμιση και να δει με αισιοδοξία το αύριο αυτής και των παιδιών της. Δεν είναι μόνο ζήτημα συγκοινωνιακού σχεδιασμού. Είναι ένα στοίχημα για διαφορετικές συμπεριφορές μετακίνησης, σε μια διαφορετική πόλη. Πρόκειται για ένα στοίχημα παιδείας και υπευθυνότητας, που θα πρέπει να κερδίσει η αστική κοινωνία του 21ου αιώνα για να κάνει πράξη την προοπτική της βιωσιμότητας, με την οποία το ποδήλατο είναι συνδεδεμένο».

Πρωτοβουλία πολιτών

«στην Κόρινθο με ποδήλατο»

4 σχόλια:

ioanna είπε...

www.podilates.gr/?q=node/749

50 + 1 λογοι για να κανετε ποδηλατο...

της Δράμας οι ΠΟΔΗΛΑΤισσΕΣ είπε...

Καλή χρονιά! Με ασφαλείς και μαζικές ποδηλατάδες!!

Traveller είπε...

Αγαπητοί φίλοι του ποδηλάτου στη Δράμα, καλή χρονιά να έχουμε!
Είμαι σίγουρος ότι το 2008 θα είναι χρονιά σημαντικών εξελίξεων για το ποδήλατο τόσο στην πόλη σας, με την προσπάθεια που καταβάλετε, όσο και στην δική μας πόλη. Το έχουμε πάρει και οι δυο μας ζεστά και αυτό είναι ότι καλύτερο για την μελλοντική επιτυχημένη πορεία των πρωτοβουλιών μας!

Θα τα πούμε σύντομα και από κοντά!

ioanna είπε...

ευχαριστουμε πολύ φιλες ποδηλατισσες
καλη χρονια! και παντα με ασφαλεια!