8 Νοε 2007

1η Ποδηλατάδα στην Κόρινθο - Η αρχή έγινε!


Με σύμμαχο τον καλό καιρό και χάρη στη θετική διάθεση όλων όσοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Πρωτοβουλίας πολιτών «στην Κόρινθο με ποδήλατο», πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο 3 του Νοέμβρη η πρώτη ποδηλατάδα στην πόλη της Κορίνθου, αφήνοντας τις καλύτερες των εντυπώσεων τόσο στους διοργανωτές, όσο και στους συμμετέχοντες.

Περισσότεροι από πενήντα ποδηλάτες κάθε ηλικίας – με εντυπωσιακή συμμετοχή παιδιών – έδωσαν το «παρών», έχοντας έτσι την ευκαιρία να απολαύσουν μια όμορφη ποδηλατάδα και να διατρανώσουν ότι το ποδήλατο μπορεί να συμβάλει αποτελεσματικά στην αναβάθμιση των καθημερινών μετακινήσεων, επομένως και της ποιότητας της ζωής μας στην πόλη.

Τα μέλη και οι φίλοι της Πρωτοβουλίας συναντήθηκαν στο Κέντρο Νέων και αφού διέσχισαν αρκετούς κεντρικούς δρόμους της πόλης κατέληξαν στην παραλία «Καλάμια», όπου συμβολικά διεκδικήθηκε από τους ποδηλάτες η απελευθέρωση του υποτυπώδους ποδηλατόδρομου που έχει κατασκευαστεί κατά μήκος της παραλίας και που συνήθως είναι κατειλημμένος με τραπεζοκαθίσματα.

Αξιοσημείωτη όσο και ενθαρρυντική για την προσπάθεια της πρωτοβουλίας των πολιτών ήταν η συμμετοχή του Δημάρχου της Κορίνθου κ. Πνευματικού και του εκπροσώπου της Κίνησης Πολιτών κ. Κασίμη, οι οποίοι έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα αιτήματα των ποδηλατών, όπως αυτά διατυπώθηκαν σε δελτίο της Πρωτοβουλίας που μοιράστηκε στους συμμετέχοντες στην ποδηλατάδα και που είναι:

  • Η επιστροφή του ποδηλάτου στην καθημερινότητα της πόλης, ως εναλλακτικό μέσο μετακίνησης

  • Η αλλαγή νοοτροπίας όλων στη χρήση του αυτοκίνητου στη πόλη και ο σεβασμός των δικαιωμάτων ποδηλατών και πεζών, και

  • Η δρομολόγηση και υλοποίηση έργων που θα διασφαλίσουν την ασφαλή μετακίνηση των ποδηλατών (όπως δίκτυο ποδηλατόδρομων)

Οι διοργανωτές της συνάντησης εξέφρασαν την χαρά και την ικανοποίησή τους για τη συμμετοχή των συμπολιτών φίλων του ποδηλάτου, τους οποίους κι ευχαριστούν θερμά. Τόνισαν ότι η Πρωτοβουλία αυτή θα συνεχιστεί και με άλλες συναντήσεις – ποδηλατοπορείες.

Θα πρέπει επίσης να αναφερθεί η σημαντική συμβολή της Τροχαίας Κορίνθου που διασφάλισε την ασφαλή διέλευση των ποδηλάτων από τις σημαντικές διασταυρώσεις της πόλης.

Τέλος, καλούν όλους όσοι ενδιαφέρονται να συμμετέχουν και οι ίδιοι ενεργά στην προσπάθεια να έρθουν σε επικοινωνία μαζί τους είτε μέσω της ιστοσελίδας www.podilatada.gr, είτε στις συναντήσεις των μελών της Πρωτοβουλίας, που λαμβάνουν χώρα κάθε Τρίτη 9:00μμ στο Κέντρο Νέων (τέρμα Κολιάτσου).

2 σχόλια:

ioanna είπε...

σε αυτη τη σελιδα
www.podilates.gr/?q=node/976
θα βρειτε συμβουλές για το ως να αποφύγεις τη σύγκρουση με το αυτοκίνητο όταν ποδηλατείς. πολύ καλό και πολύ χρησιμο για οσους ποδηλατουν μεσα στην πολη.

Χρίστος είπε...

Γεια και χαρά από τους ΠοδηΛάτρεις στα Χανιά. Χαρήκαμε ιδιαίτερα για την πρωτοβουλία δημιουργίας ομάδας στην Κόρινθο. Εύχομαι να κάνετε πολλές ποδηλατικές βόλτες και εκδηλώσεις και να μπορέσετε να διεκδικήσετε το αυτονόητο, την ελεύθερη και ασφαλή μετακίνηση των ποδηλάτων στην πόλη. Εμείς στα Χανιά εδώ και τρία χρόνια το παλεύουμε. Στο ιστολόγιο http://podilatontas.blogspot.com μπορείτε να βρείτε την τελευταία εργασία μας πάνω στο εκπαιδευτικό που έχει σκοπό την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση στα Δημοτικά και που πρόσφατα υιοθετήθηκε από την Πρωτοβάθμια Εκαπίδευση νομού Χανίων και από τον Σύλλογο δασκάλων νομού Ρεθύμνου.

Καλές και ασφαλείς πεταλιές
Ποδηλάτρεις