31 Ιουλ 2007

Καιρός για την αρχή!


Καλώς ήρθατε!

Το ιστολόγιο αυτό δημιουργήθηκε για να αποτελέσει ένα χώρο συνάντησης των Κορινθίων πολιτών που αγαπούν το ποδήλατο και μετακινούνται στην πόλη με αυτό.

Στόχος μας η διοργάνωση ποδηλατάδων στην Κόρινθο σε τακτά χρονικά διαστήματα, οι οποίες θα αποτελέσουν αφενός μια ευκαιρία για όλους αυτούς που χρησιμοποιούμε ποδήλατο κατά τις μετακινήσεις μας στην πόλη να μαζευτούμε και να πάμε όλοι μαζί μια εκδρομή με τα ποδήλατά μας σε μέρη πολιτισμικής ή/και φυσικής κληρονομιάς του τόπου μας. Αφετέρου να απαιτήσουμε με τον τρόπο αυτό την διευκόλυνση της χρήσης ποδηλάτου στην πόλη μας (με την δημιουργία κατάλληλων υποδομών- χώρων στάθμευσης και δικτύου ποδηλατοδρόμων), ώστε να έχουμε ένα σημαντικό κίνητρο να προτιμάμε το ποδήλατο, έναντι του αυτοκινήτου, στις καθημερινές μας μετακινήσεις.
Μη διστάσετε να έρθετε σε επαφή μαζί μας για να ανταλλάξουμε απόψεις για το πώς θα οργανωθούμε αποτελεσματικότερα και να μας πείτε τις προτάσεις σας για διαδρομές ποδηλατάδας.

Η αρχή έγινε!
Δείτε το βίντεο από ποδηλατάδα της Βουδαπέστης


2 σχόλια:

nkid είπε...

Να το δω και να μη το πιστέψω. Χρειάζονται πιο δυναμικές κινητοποιήσεις από όλους μας, για ν' αποκτήσει η Κόρινθος φιλικό περιβάλλον για τα ποδήλατα και τους πεζούς. Περιμένω ιδέες και προτάσεις!

Traveller είπε...

Αγαπητέ nkid,

Ναι χρειάζονται δυναμικές κινητοποιήσεις για να καθιερώσουμε στην πόλη μας το ποδήλατο ως κυρίαρχο μέσω μεταφοράς! Αυτός είναι ο λόγος που υπάρχει αυτή η πρωτοβουλία.
Από Σεπτέμβρη, θα οργανωθεί και η πρώτη ανοιχτή συνάντηση για να συζητήσουμε για τις μελλοντικές κινήσεις της πρωτοβουλίας αυτής.
Θα υπάρχει ενημέρωση μέσα από αυτό τον ιστοχώρο και είστε φυσικά όλοι προσκεκλημένοι.
Όπως γράφουμε και στο αρχικό μήνυμα, η αρχή έγινε!