28 Ιουλ 2012

Η Πρωτοβουλία συναντά τον ποδηλάτη για την "ΕΛΠΙΔΑ", Τάσο Κόκκορη

Τάσος Κόκκορης(δεξιά)

Μέλη της πρωτοβουλίας μας είχαν την χαρά να συναντηθούν με τον ποδηλάτη για την "ΕΛΠΙΔΑ", Τάσο Κόκκορη, που έφτασε στην πόλη μας χθες, στο πλαίσιο του ποδηλατικού γύρου 3 ηπείρων , που ξεκίνησε από τις αρχές του Απριλίου στην Αυστραλία και ολοκληρώνεται αύριο, Κυριακή 29 Ιουλίου, στη Ρειχιά Λακωνίας, γενέθλιο τόπο του ποδηλάτη. Κατά τη διάρκεια του ποδηλατικού γύρου ο κ. Κόκκορης κάνει προσπάθεια συγκέντρωσης χρημάτων για την ενίσχυση του  Συλλόγου Φίλων παιδιών με καρκίνο "ΕΛΠΙΔΑ".

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης ο κ Κοκκόρης μας διηγήθηκε κομμάτια από το μεγάλο του ταξίδι, τις δύσκολες αλλά και τις ευχάριστες στιγμές που έζησε, καθώς και τα κίνητρα που τον οδήγησαν τόσο στο ταξίδι αυτό, όσο και στη στήριξη του συλλόγου "ΕΛΠΙΔΑ".

Η ενέργεια του αυτή είναι πραγματικά αξιοθαύμαστη, καθώς έθεσε τον εαυτό του, και το ποδήλατο του, στη διάθεση του ιερού αυτού σκοπού. Φυσικά δεν πρέπει να παραλείψουμε να αναφέρουμε την κόρη του , Όλγα, η οποία επίσης συμμετείχε στο μεγαλύτερο μέρος αυτού του ταξιδιού, στην Αυστραλία και την Αμερική, και τις αξίζουν συγχαρητήρια.

Για την ενίσχυση του Συλλόγου Φίλων παιδιών με καρκίνο "ΕΛΠΙΔΑ" έχει ανοιχτεί ειδικός λογαριασμός στη Εθνική Τράπεζα. Ακόμα και η πιο μικρή προσφορά έχει μεγάλη σημασία.

Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος 080/480978-54
IBAN GR 38 0110 0800 000 0804 8097 854
SWIFT CODE-ETHNGRAA




Περισσότερες πληροφορίες για αυτή την ενέργεια μπορείτε να διαβάσετε: 

twitter podilato-elpida @podilatoelpida 
blog http://podilato-elpida.blogspot.com
Facebook http://www.facebook.com/pages/ELPIDA-Association-of-Friends-of-Children-With-Cancer/252875218125045
 

25 Ιουλ 2012

Στην Κόρινθο ο ποδηλάτης για την "ΕΛΠΙΔΑ"

 Όπως έχουμε αναφέρει και στην προηγούμενη ανάρτηση, σε λίγες μέρες ο Τομ Κοκόρης, ο άνθρωπος που κάνει το γύρο  3 ηπείρων με το ποδήλατο του για να ενισχύσει το Σύλλογο Φίλων παιδιών με καρκίνο "ΕΛΠΙΔΑ", θα βρίσκεται στην Κόρινθο, και συγκεκριμένα την Παρασκευή 27 Ιουλίου. Παρακάτω ακολουθεί το δελτίο τύπου του συλλόγου ΕΛΠΙΔΑ.

Δελτίο τύπου Σύλλογου Φίλων παιδιών με καρκίνο "ΕΛΠΙΔΑ"

Ποδηλατικός Γύρος 3 Ηπείρων για την Ελπίδα!


Μετά από 12.000 χλμ σε 3 ηπείρους και αφού έχει διασχίσει 7 χώρες με το ποδήλατό του, ο Ελληνοαυστραλός Τομ Κοκκόρης έφτασε την Τρίτη 17 Ιουλίου στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας για το τελευταίο κομμάτι της διαδρομής του στην Ελλάδα. Σκοπός του ταξιδιού το οποίο χρηματοδοτεί ολοκληρωτικά ο ίδιος ο Τομ είναι να κινητοποιήσει όσο περισσότερο κόσμο για την συγκέντρωση χρημάτων για το «Σύλλογο Φίλων Παιδιών με Καρκίνο - ΕΛΠΙΔΑ».

Ο Τομ ξεκίνησε το επικό του ταξίδι από το Σίδνεϊ της Αυστραλίας την 1η Απριλίου 2012 από την αίθουσα του Συλλόγου Ζαρακιτών για έναν ποδηλατικό γύρο με καλό σκοπό και αναμένεται να το ολοκληρώσει στις 28 Ιουλίου στην Ερμιόνη Αργολίδας.

Ο ίδιος ο Τομ αναφέρει ότι βρήκε σκοπό και στόχο να συμβάλει «στην ενίσχυση του αγώνα των παιδιών που πάσχουν από καρκίνο και να ενδυναμώσει την ελπίδα τους για ζωή. Ελπίζω να βρω συμπορευτές και συνοδοιπόρους γυρνώντας τον κόσμο και να καταφέρουμε να μαζέψουμε χρήματα για τα παιδιά αυτά. Σήμερα που η Ελλάδα μας δοκιμάζεται σκέφτηκα να ξεκινήσω ένα μεγάλο ταξίδι, με σκοπό να συγκεντρωθούν χρήματα, τα οποία θα δοθούν ως δωρεά στο «Σύλλογο Φίλων Παιδιών με Καρκίνο - ΕΛΠΙΔΑ». Η απόφασή μου αυτή ξεκίνησε από τον καλό μου φίλο, Γεώργιο Κωνσταντόπουλο, ο οποίος ήταν ο πρώτος που με ενημέρωσε για το σύλλογο ΕΛΠΙΔΑ και το τεράστιο έργο της Ερμιονίτισας κας Μαριάννας Βαρδινογιάννη – Πρέσβειρας Καλής Θελήσεως της UNESCO και Προέδρου του Δ. Σ. του σωματείου αυτού, το οποίο έχει ως έργο τη κάθε είδους βοήθεια προς τα καρκινοπαθή παιδιά της πατρίδας μας. Το σωματείο αυτό έχει κάνει πολύ μεγάλο έργο στην Ελλάδα.»


Οι επόμενοι σταθμοί του ταξιδιού του Τομ πάνω σε ποδήλατο στην ελληνική γη θα είναι:


19 Ιουλίου Κόνιτσα
20 Ιουλίου Άργος Ορεστικό (Καστοριά)
21 Ιουλίου Άργος Ορεστικό (Καστοριά)
22 Ιουλίου Καρδίτσα
23 Ιουλίου Καμμένα Βούρλα
24 Ιουλίου Καμμένα Βούρλα
25 Ιουλίου Αθήνα
26 Ιουλίου Αθήνα
27 Ιουλίου Κόρινθος
28 Ιουλίου Επίδαυρος
28 Ιουλίου Ερμιόνη
29 Ιουλίου Ρειχέα Λακωνίας


Με σύνθημα «Με το ποδήλατο για την ΕΛΠΙΔΑ», ο Τομ Κοκκόρης, στηρίζει το έργο μας και ζητά από τον κόσμο να ενισχύσει οικονομικά τον Σύλλογο, στον ειδικό λογαριασμό που έχει ανοιχτεί για την ενέργεια αυτή: 

Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος με αριθμό 080/480978-54
(IBAN GR 38 0110 0800 000 0804 8097 854 -  SWIFT CODE-ΕTHNGRAA)

24 Ιουλ 2012

Ποδηλατικός γύρος 3 ηπείρων για την "Ελπίδα"

Ο ελληνοαυστραλός Τομ (Αναστάσιος) Κοκόρης μαζί με την κόρη του , Όλγα, έχουν ξεκινήσει από τον Απρίλιο του 2012 ποδηλατικό γύρο τριών ηπείρων , Αυστραλία-Αμερική-Ευρώπη, με στόχο την οικοινομική ενίσχυση του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με Καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ».

Έχοντας ήδη διανύσει τις διαδρομές για  Αυστραλία και Αμερική, ο Τομ Κοκόρης συνεχίζει στην Ευρώπη, χωρίς την κόρη του πλέον. Από τα μέσα του Ιουλίου ο ποδηλατης βρίσκεται στην Ελλάδα, και σύντομα θα κάνει το πέρασμα του από την πόλη της Κορίνθου.

Το αναλυτικό πρόγραμμα επισκέψεων: 


17 Ιουλίου Ηγουμενίτσα
18 Ιουλίου Ηγουμενίτσα
1 9 Ιουλίου Κόνιτσα
20 Ιουλίου Άργος Ορεστικό (Καστοριά)
21 Ιουλίου Άργος Ορεστικό (Καστοριά)
22 Ιουλίου Καρδίτσα
23 Ιουλίου Καμένα Βούρλα
24 Ιουλίου Καμένα Βούρλα
25 Ιουλίου Αθήνα
26 Ιουλίου Αθήνα
27 Ιουλίου Κόρινθος
28 Ιουλίου Ερμιόνη
28 Ιουλίου Επίδαυρος
29 Ιουλίου Ρειχιά


Το μεγάλο ταξίδι του θα τερματιστεί στην ιδιαίτερη πατρίδα του, τη Ρειχιά Λακωνίας. Η πρωτοβουλία μας επικροτεί την πράξη των 2 ελληνοαυστραλών, που θέτουν τον εαυτό τους και τα ποδήλατά τους, στη διάθεση ενός τόσο ευγενούς σκοπού.

Οι δωρεές για την ενίσχυση του συλλόγου "Ελπίδα" γίνονται στον παρακάτω τραπεζικό λογαριασμό :
Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος 080/480978-54
IBAN GR 38 0110 0800 000 0804 8097 854
SWIFT CODE-ETHNGRAA


Για να μαθαίνετε περισσότερα νέα για τον ποδηλάτη Τομ Κοκόρη επισκεφθείτε:

twitter podilato-elpida @podilatoelpida 
blog http://podilato-elpida.blogspot.com
Facebook http://www.facebook.com/pages/ELPIDA-Association-of-Friends-of-Children-With-Cancer/252875218125045


19 Ιουλ 2012

Ολλανδοί ποδηλάτες επισκέφτηκαν την Κόρινθο

Εννέα φοιτητές από την Ολλανδία ποδηλατούν στην Πελοπόννησο, με σκοπό να αναδείξουν το ποδήλατο ως μεταφορικό μέσο αλλά και για περιβαλλοντικά θέματα. Βασική τους επιδίωξη είναι να χορηγήσουν ποδήλατα στον υδροβιότοπο της Στροφιλιάς ( ή Στροφυλιάς), που βρίσκεται μεταξύ Πάτρας και Πύργου , για χρησιμοποιούνται δωρεάν από τους τουρίστες.  Ξεκίνησαν από την Αθήνα στις 16 Ιουλίου και αναμένεται να τελειώσουν στις 31 Ιουλίου αφού θα έχουν επισκεφτεί αρκετές πόλεις της Πελοποννήσου όπως η Κόρινθος, η Πάτρα, η Καλαμάτα κλπ, ενώ συνολικά θα έχουν καλύψει γύρω στα 900 χιλιόμετρα. Την Τρίτη 17/7  επισκέπτηκαν το δημαρχείο της Κορίνθου, όπου έγιναν δεκτοί από τη δημοτική αρχή.

Στο βίντεο που ακολουθεί, από το ekorinthos.gr,  βλέπουμε σχετικά πλάνα από τον χαιρετισμό στο δημαρχείο.  Η πρωτοβουλία μας θα είχε χαρεί να συμμετάσχει και να βοηθήσει στην υποδοχή των συμ-ποδηλατών από την Ολλανδία, εάν είχε ενημερωθεί από την δημοτική αρχή.

Βίντεο