30 Ιουλ 2009

Χάρτης με το δίκτυο ποδηλατοδρόμων στην Κόρινθο

Καλημέρα,

Σας παραθέτουμε τον χάρτη με το δίκτυο ποδηλατοδρόμων που πρόκειται να δημιουργηθεί στην Κόρινθο. Σας υπενθυμίζουμε ότι το έργο αυτό βρήκε την απαραίτητη χρηματοδότηση μέσω του προγράμματος "Θησέας" (800 χιλ. ευρώ), εγκρίθηκε το περασμένο Σάββατο από το δημοτικό συμβούλιο του δ. Κορινθίων και αναμένεται σύντομα να ξεκινήσει η υλοποίησή του.

(κάντε "κλικ" στην εικόνα για να δείτε το χάρτη σε μεγαλύτερο μέγεθος)



29 Ιουλ 2009

Δεύτερη ευκαιρία για την έγκριση του ποδηλατόδρομου των Μελισσίων απο το Δημοτικό Συμβούλιο:

Την Τετάρτη 29 Ιουλίου 8μμ στο Δημαρχείο των Μελισσίων, θα ξανασυζητηθεί το θέμα του διαδημοτικού ποδηλατικού άξονα που περνά από τα Μελίσσια. Ως γνωστόν ο άξονας αυτός, μήκους 17 χλμ, που θα ξεκινά από το Ψυχικό και θα καταλήγει στην Εκάλη, θα διακόπτεται στα Μελίσσια, διότι οι Δημοτικοί Σύμβουλοι καταψήφισαν στο προηγούμενο Δ.Σ. την υλοποίηση του έργου που αντιστοιχεί στην περιοχή τους (3,1 χλμ).
Την Τετάρτη 29/7 στις 8μμ δίνεται μια ακόμα ευκαιρία επανεξέτασης του θέματος με την ελπίδα ότι αυτή τη φορά όλοι οι Δημοτικοί Σύμβουλοι θα υποστηρίξουν ένα τέτοιο πρωτοπόρο έργο.
Η παρουσία μας και η συμμετοχή μας στο Δημοτικό Συμβούλιο των Μελισσίων είναι για μια ακόμη φορά απαραίτητη, μια και πρόκειται για ένα έργο που αφορά την ασφάλεια και ποιότητα ζωής όλων μας.

Είναι ευκαιρία να δείξουμε ότι υπάρχουμε, ποδηλατούμε, απαιτούμε και δεν είμαστε απλώς "παιδάκια που παίζουμε με τα ποδηλατάκια μας"...

ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ

17:45 μετρό Αγ. Αντώνιος
18:00 μετρό Αγ. Δημήτριος/Παναγούλης
18:00 πλ. Ν. Σμύρνης, στην πυραμίδα
18:30 Σύνταγμα
18:30 Ιλίσια, κάτω πύλη Πανεπ/ης
19:15 πλατεία Κεφαλαρίου
19:20 πλατεία Χαλανδρίου
19:25 σταθμός ΗΣΑΠ Μαρούσι
19:40 σταθμός προαστιακού Πεντέλης


Διαβάστε το δελτίο τύπου για το θέμα

28 Ιουλ 2009

Πετάλι, πετάλι στης πόλης μας το χάλι!

Σήμερα Τρίτη 28/7, ξαναπαίρνουμε τα ποδήλατά μας και συναντιόμαστε στις 8μμ στα "Περιβολάκια" για την καθιερωμένη ποδηλατοβόλτα της Τρίτης.

Σας περιμένουμε..

Υ.Γ. Την προηγούμενη Τρίτη κάναμε μια μεγάλη ποδηλατοβόλτα στην πόλη (Αγ. Νικόλαος, περιοχή Γαλαξία, κέντρο της πόλης, Καλάμια).

25 Ιουλ 2009

Έγκρίθηκε το έργο για το αρχικό δίκτυο ποδηλατοδρόμων στην Κόρινθο!

Πριν από λίγη ώρα εγκρίθηκε από το δημοτικό συμβούλιο του δ. Κορινθίων (συνεδριάζει από το πρωί) το έργο του αρχικού δικτύου ποδηλατοδρόμων στην Κόρινθο!

Θα χρηματοδοτηθεί από το πρόγραμμα "Θησέας" και σύμφωνα με την κυκλοφοριακή μελέτη θα ξεκινάει από τον Αγ. Νικόλαο, και μέσω της Εθν. Αντιστάσεως θα φτάνει μέχρι την Γ. Παπανδρέου!

Είναι ένα πολύ ευχάριστο νέο! Ελπίζουμε ότι σύντομα θα ξεκινήσει και η υλοποίησή του, ώστε σε σύντομο χρονικό διάστημα από σήμερα να αποτελεί και η Κόρινθος μια πόλη-πρότυπο για τις βιώσιμες μετακινησεις!

Όταν μάθουμε περισσότερες και αναλυτικότερες πληροφορίες σχετικά με τη μελέτη που αφορά το δίκτυο ποδηλατοδρόμων, θα σας ενημερώσουμε άμεσα!

Σε περίπτωση που μάθετε εσείς κάτι παραπάνω, ενημερώστε μας με email στο contact@podilatada.gr

23 Ιουλ 2009

Δημοπρατείται το αρχικό δίκτυο ποδηλατοδρόμων στην Κόρινθο!

Σύμφωνα με χθεσινές δηλώσεις του δημάρχου Κορινθίων Αλ. Πνευματικού, τις επόμενες λίγες μέρες, δημοπρατείται το αρχικό δίκτυο ποδηλατοδρόμων (Άγιος Νικόλαος-Εθν.Αντιστάσεως-Γ.Παπανδρέου), μήκους 2 χλμ.!

Δείτε το βίντεο με τις δηλώσεις:



Παρακολουθούμε από κοντά τις εξελίξεις και αναμένουμε σύντομα (και αισιοδοξούμε), να γίνει και η Κόρινθος μια από τις πόλεις στην Ελλάδα με εκτενές δίκτυο ποδηλατοδρόμων!

Τα θετικά είναι πολλά: καλύτερη ποιότητα ζωής, μικρότερο κυκλοφοριακό πρόβλημα, λιγότερα καυσαέρια και ηχορύπανση, αισθητική αναβάθμιση της πόλης, καλύτερη υγεία για τους κατοίκους της, γρηγορότερες μετακινήσεις.

Η πρωτοβουλία πολιτών "στην Κόρινθο με ποδήλατο" συνεχίζει δυναμικά τις δράσεις της, με τις καθιερωμένες ποδηλατοπορείες της Τρίτης και με τον σχεδιασμό των νέων δράσεων της από Σεπτέμβριο για την προώθηση της αστικής ποδηλατοκίνησης, αλλά και των βιώσιμων μετακινήσεων γενικότερα.

Τα λέμε στους δρόμους..

22 Ιουλ 2009

Προωθώντας βιώσιμες μετακινήσεις στην πόλη - Συμμετοχή της πρωτοβουλίας στην σημερινή εκδήλωση του δήμου Κορινθίων

Σήμερα, Τετάρτη 22 Ιουλίου στις 7:30μ.μ. στο θέατρο του δημαρχείου πραγματοποιείται απολογισμός πεπραγμένων της δημοτικής αρχής για το 2008.

Σαν πρωτοβουλία πολιτών "στην Κόρινθο με ποδήλατο" θα είμαστε εκεί, για να καταθέσουμε τις απόψεις μας για το τι έγινε το 2008, σχετικά με την προώθηση της αστικής ποδηλατοκίνησης στην πόλη μας, καθώς και ευρύτερα με την προώθηση βιώσιμων μετακινήσεων.

Πέρα από τον ακτιβισμό και τις δράσεις μας (ποδηλατοπορείες, ποδηλατικό διήμερο κλπ), πιστεύουμε ένας μοχλός πίεσης για να διεκδικήσουμε την προώθηση της αστικής ποδηλατοκίνησης είναι μέσω θεσμικής πίεσης. Για το λόγο αυτό, επιδιώκουμε και συμμετέχουμε την παρουσία μας σε τέτοιου είδους συναντήσεις, όπως η σημερινή που γίνεται στο δημαρχείο.

Σας περιμένουμε με τα ποδήλατά σας, τα οποία και θα αφήσουμε/δέσουμε έξω από το δημαρχείο, για να κάνουμε ποιο έντονη την παρουσία των ποδηλατων!

21 Ιουλ 2009

Σήμερα,, μια ακόμη ποδηλατοπορεία στους δρόμους της πόλης

Οι καθιερωμένες ποδηλατοπορείες της Τρίτης στην Κόρινθο συνεχίζονται..
Ραντεβού, σήμερα στις 8 μμ στα Περιβολάκια.

Σας περιμένουμε :)

19 Ιουλ 2009

22/7 ποδηλατοτετάρτη στο κηπάκι της Τσαμαδού..


Tην Τεταρτη 22 Ιουλιου, στο Κηπακι της Τσαμαδου (κέντρο της Αθήνας, αυτό που έγινε πάρκο), εχει ποδηλατοκατασταση!


19.30 εργαστήρι εγκατάστασης ποδηλατοδέστρας και,

21.00 προβολή του "We aren`t blocking traffic, we are traffic!"


Η πρωτοβουλία "στην Κόρινθο με ποδήλατο" θα δώσει το παρόν να πάρει ιδέες..


9 Ιουλ 2009

Critical Bike Tuesdays! Μια ακόμη Τρίτη πήραμε τα ποδήλατά μας και διεκδικήσαμε..

Πιστοί στο ραντεβού μας, και αυτή την Τρίτη 7/7, συναντηθήκαμε στα Περιβολάκια και διεκδικήσαμε με τα ποδήλατά μας έναν άλλον πολιτισμό στους δρόμους της πόλης!

Η ομάδα των ατόμων που συγκεντρωθήκαμε φάνηκε να έχει αντοχές και διάθεση.. Και με δεδομένο ότι η διαδρομή αποφασίζεται απ' όλους μαζί εκείνη τη στιγμή, αποφασίσαμε να ποδηλατήσουμε μέχρι την Αρχαία Κόρινθο. Βραδιά πανσελήνου και ο αρχαιολογικός χώρος της περιοχής άνοιξε τις πύλες του στο κοινό για μια συναυλία κλασσικής μουσικής. Είπαμε να αδράξουμε την ευκαιρία!

Ξεκινώντας από τα Περιβολάκια, και στη συνέχεια ανεβαίνοντας την Εθν. Αντιστάσεως, συνεχίζοντας μέσα από τα Αγιαννιώτικα, και από κάποια άλλα "ψαγμένα" δρομάκια, φτάσαμε στην Αρχαία Κόρινθο..

Μετά από καμμιά ώρα πήραμε τον δρόμο της επιστροφής, με συντροφιά την πανσέληνο που μόλις είχε ξεπροβάλλει και κατηφορίσαμε προς Κόρινθο.

Ραντεβού στην επόμενη ποδηλατοβόλτα την Τρίτη 14/07/09, στις 8μμ στα Περιβολάκια..

Σας περιμένουμε για να διεκδίκησουμε μαζί μια πιο ανθρώπινη πόλη!


Παραθέτουμε και μερικές φωτογραφίες:





8 Ιουλ 2009

Συμπεράσματα της δημόσιας συζήτησης για τον προαστιακό στο Λουτράκι

Υπόμνημα χάρτη σχετικά με τη νέα σιδηροδρομική σύνδεση Λουτρακίου:


Ρεπορτάζ από το Sfedona.gr

first41 ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΑΣΤΙΑΚΟ ΣΤΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ

Κεντρικό μας θέμα χθες, το άρθρο “ΝΑ ΕΡΘΕΙ Ο ΠΡΟΑΣΤΙΑΚΟΣ ΣΤΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ” , με αφορμή την καμπάνια και δημόσια συζήτηση που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή στο Λουτράκι. Το ζήτημα ενδιαφέρει πολλούς και φυσικά όλες οι απόψεις είναι δεκτές και φιλοξενούνται στην ηλεκτρονική εφημερίδα sfedona.gr . Σήμερα λάβαμε το δελτίο τύπου που εξέδωσαν από κοινού το Δίκτυο ΕΠΙΒΑΤΗΣ και ο Σύλλογος Φίλων του Σιδηροδρόμου για την εκδήλωση και το δημοσιεύουμε ως έχει :

Μεγάλη επιτυχία, με μαζική προσέλευση κοινού και παλμό, σημείωσε η Δημόσια Συζήτηση που έγινε στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Λουτρακίου - Περαχώρας, το απόγευμα της Κυριακής 5 Ιουλίου 2009, με θέμα την «Αμεση σύνδεση της πόλης του Λουτρακίου με τον Προαστιακό Σιδηρόδρομο της Αθήνας» και η οποία εξελίχθηκε ουσιαστικά σε μια γόνιμη δημόσια διαβούλευση.

Από τη συζήτηση αυτή, στη διάρκεια της οποίας τοποθετήθηκαν με επιχειρήματα και θέσεις όλες οι πλευρές (ΟΣΕ μέσω του Διευθύνοντος Συμβούλου κ. Γιαννούση, ΕΡΓΟΣΕ μέσω του Διευθυντή Έργων κ. Σαμπατακάκη, Δήμος Λουτρακίου - Περαχώρας μέσω του Δημάρχου κ. Γκιώνη, Έμποροι και Ξενοδόχοι Λουτρακίου μέσω των προέδρων τους κ.κ. Μαρίνη και Κόντη, η Εταιρεία του Καζίνο μέσω του Διευθυντή της κ. Στεργιώτη, ενεργοί πολίτες του Λουτρακίου και άλλων περιοχών, ο πρώην δήμαρχος Ι. Γιωτάκης, ο πολιτευτής κ. Μάρκελλος, ο καθηγητής του ΕΜΠ Θ. Βλαστός, και φυσικά οι συνδιοργανωτές, δηλ. η Πρωτοβουλία Κατοίκων Λουτρακίου για τον Προαστιακό, το Δίκτυο ΕΠΙΒΑΤΗΣ και ο Σύλλογος Φίλων Σιδηροδρόμου), προέκυψε - για πρώτη ίσως φορά γι’ αυτό το κρίσιμο για το Λουτράκι θέμα - ένα χειροπιαστό αποτέλεσμα, ένα σημείο επαφής μεταξύ Δήμου και ΟΣΕ και μια ομόθυμη και βροντερή απαίτηση να συνδεθεί απ’ ευθείας η πόλη του Λουτρακίου με τον Προαστιακό και να μην αρκεστεί ο ΟΣΕ στη δημιουργία μιας στάσης στον Ισθμό. Αναγνωρίστηκε, ότι η στάση του Ισθμού εξυπηρετεί την παραθεριστική κατοικία της ευρύτερης περιοχής, όμως κατ’ ουδένα τρόπο δεν εξυπηρετεί την πόλη του Λουτρακίου, με τους χιλιάδες επισκέπτες και παραθεριστές, οι οποίοι επιθυμούν να επι/αποβιβάζονται μέσα στην πόλη και όχι να χρησιμοποιούν ταξί ή άλλα μέσα για την κάλυψη της σημαντικής απόστασης Ισθμού-Λουτρακίου. Επιπλέον, η σύνδεση μέσω της στάσης Ισθμού δεν επιλύει το πρόβλημα εξεύρεσης θέσης στους υπερπλήρεις επιβατών συρμούς από Κόρινθο και Πελοπόννησο, κατά την επιστροφή προς Αθήνα.

Τα συμπεράσματα που προέκυψαν από τη Δημόσια Συζήτηση, συνοπτικά ήσαν τα εξής:

  1. Υπάρχει αδήριτη ανάγκη να πάει ο Προαστιακός και στο Λουτράκι (όπως προέβλεπε ο αρχικός σχεδιασμός του), με κατασκευή διακλάδωσης από Ισθμό, προκειμένου να εξυπηρετήσει την αυτόνομη ταχεία σιδηροδρομική σύνδεση του μεγάλου αυτού θερέτρου (100.000 πληθυσμός το θέρος) με την Αθήνα (σε 50 λεπτά με τον Νέο Ηλεκτροκίνητο Προαστιακό), καθώς και με το Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών (κάτι που θα συμβάλει στη μεγάλη τουριστική προβολή και βιώσιμη ανάπτυξη της πόλης).

  2. Μολονότι υπάρχει ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για τερματικό σταθμό του Προαστιακού στη διασταύρωση του διαδρόμου της παλαιάς σιδηροδρομικής γραμμής (το ίχνος της οποίας θα χρησιμοποιηθεί από τη νέα κανονική γραμμή του Προαστιακού) με την υπό διάνοιξη οδό Παπανικολάου που συνδέει τον κεντρικό δρόμο Ισθμού-Λουτρακίου με το Καζίνο, ο δήμαρχος κ. Γκιώνης δέχτηκε να επανεξετάσει θετικά το αίτημα του ΟΣΕ (με το οποίο συμφώνησε η συντριπτική πλειοψηφία των παρόντων στην εκδήλωση) ο τερματικός σταθμός να χωροθετηθεί τελικά δίπλα στο σημερινό αστικό ιστό, ακριβώς εκεί που διέρχεται η παλιά γραμμή πριν την οδό Αιγαίου, εφόσον δεν παρεμποδιστεί η ομαλή εφαρμογή της επέκτασης του Νέου Σχεδίου Πόλης στην περιοχή Λιβαδάκι. Συγκεκριμένα, ο δήμαρχος Λουτρακίου - Περαχώρας δέχτηκε να εξεταστεί από κοινού από ΕΡΓΟΣΕ και Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου, η δυνατότητα ανάπτυξης συνδυασμένου οδικού και σιδηροδρομικού άξονα στο τμήμα μεταξύ οδών Παπανικολάου και Αιγαίου (το επιτρέπει κατ’ αρχήν το προβλεπόμενο εύρος του δρόμου βάσει του Νέου Σχεδίου Πόλης), έτσι ώστε να μπορεί να προσεγγίζει τον αστικό ιστό ο Προαστιακός, με ήπια διέλευση χαμηλής ταχύτητας στη μεσαία νησίδα του δρόμου, σε αυτό το τμήμα. Από την πλευρά του ο ΟΣΕ δια του Διευθύνοντος Συμβούλου του κ. Γιαννούση και του εκπροσώπου της ΕΡΓΟΣΕ κ. Σαμπατακάκη, διαβεβαίωσε ότι θα λυθούν όλα τα αποστραγγιστικά προβλήματα και θα προβλεφθούν στάσεις τόσο στην οδό Παπανικολάου, όσο και στην οδό Αιγαίου (τερματικός σταθμός).

  3. Ο εκπρόσωπος της Εταιρείας του Καζίνο διαβεβαίωσε τον ΟΣΕ ότι δεν θα υπάρχει πρόβλημα βιωσιμότητας της γραμμής δεδομένου ότι επιπρόσθετα προς την υψηλή ζήτηση που παράγει το Λουτράκι, μεγάλο μέρος του 1,5 εκατ. επισκεπτών του Καζίνο κατ’ έτος, μπορεί να χρησιμοποιεί το τραίνο, καθώς το Καζίνο προτίθεται να μισθώνει θέσεις και βαγόνια του Προαστιακού.

  4. Άλλοι ομιλητές (καθηγητής Θ. Βλαστός, πρώην δήμαρχος Γ. Γιωτάκης) τόνισαν ότι πρέπει το Λουτράκι να ακολουθήσει το παράδειγμα των μεγάλων ευρωπαϊκών τουριστικών θερέτρων και λουτροπόλεων, που εκτοπίζουν το ΙΧ αυτοκίνητο (πολλώ μάλλον που στο Λουτράκι υπάρχει τρομερό πρόβλημα εξεύρεσης χώρου στάθμευσης), βασίζοντας την προσπέλασή τους σε μέσα σταθερής τροχιάς και δημόσια συγκοινωνία εν γένει, και ευνοώντας τη χρήση ποδηλάτου και των πεζή μετακινήσεων με έργα ανάπλασης, που και στο Λουτράκι, εν μέρει τουλάχιστον προγραμματίζονται (πεζοδρόμηση παραλιακής).

  5. Σημαντική, τέλος, ήταν η παρουσία του εκπροσώπου της Πρωτοβουλίας κατοίκων κ. Καραπατά που μέχρι σήμερα έχει συγκεντρώσει περισσότερες από 1.100 υπογραφές πολιτών (κατοίκων, επισκεπτών και επαγγελματιών) για την έλευση του Προαστιακού στην πόλη. Από τους συντελεστές της εκδήλωσης ειπώθηκε ότι θα υπάρξει και συνέχεια στο θέμα αυτό, μέχρι την τελική επίτευξη του στόχου: να πάει επιτέλους ο Προαστιακός μέσα στο Λουτράκι.

3 Ιουλ 2009

Εκδήλωση-Καμπάνια στο Λουτράκι για σύνδεση της πόλης με τον Προαστιακό - Κυριακή 5 Ιουλίου

Η πρωτοβουλία πολιτών "στην Κόρινθο με ποδήλατο" στηρίζει την εκστρατεία του δικτύου Ε.Π.Ι.Β.Α.ΤΗ.Σ. και του συλλόγου φίλων σιδηροδρόμου για τη σύνδεση της πόλης του Λουτρακίου με τον προαστιακό σιδηρόδρομο, στα πλαίσια της προώθησης βιώσιμων μετακινήσεων.

Άτομα που συμμετέχουμε στην πρωτοβουλία θα ξεκινήσουμε με τα ποδήλατά μας την Κυριακή από Κόρινθο για το Λουτράκι για να συμμετέχουμε/στηρίξουμε την εκστρατεία αυτή (θα υπάρξει ενημέρωση τις επόμενες μέρες για το πότε θα γίνει η αναχώρηση με τα ποδήλατα από Κόρινθο).

Ακολουθεί η ανακοίνωση-πρόσκληση του δικτύου Ε.Π.Ι.Β.Α.ΤΗ.Σ.


ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΣΤΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 5 ΙΟΥΛΙΟΥ 2009

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΚΑΜΠΑΝΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΟΥ ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΝ Ε.Π.Ι.Β.Α.ΤΗ.Σ. ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΙΛΩΝ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟΥ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΔΕΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΤΟΥ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΑΣΤΙΑΚΟ

Την Κυριακή 5 Ιουλίου 2009, καλούμε τα μέλη και τους φίλους του Δικτύου Ε.Π.Ι.Β.Α.ΤΗ.Σ. σε μαζική παρουσία στο Λουτράκι, όπου συνδιοργανώνουμε από κοινούμε τον Σύλλογο Φίλων του Σιδηροδρόμου /ΣΦΣ (και σε συνεργασία με την “Πρωτοβουλία Κατοίκων Λουτρακίου για τον Προαστιακό”),καμπάνια και δημόσια συζήτηση για την «Αμεση σύνδεση της πόλης του Λουτρακίου με τον Νέο Προαστιακό Σιδηρόδρομο της Αθήνας». Η καμπάνια θα περιλαμβάνει διανομή αφισσών και ενημερωτικού υλικού, συλλογή υπογραφών υποστήριξης του αιτήματος (συμπληρωματικά προς τις 800 υπογραφές που έχει ήδη συλλέξει η «Πρωτοβουλία Κατοίκων Λουτρακίου για τον Προαστιακό») και το απόγευμα διοργάνωση της δημόσιας συζήτησης.

Συγκεκριμένα το πρόγραμμα της ημέρας θα είναι:

11.30-12.30 Συγκέντρωση στον υφιστάμενο ΣΣ Λουτρακίου όσων μελών ΕΠΙΒΑΤΗ και ΣΦΣ (και λοιπών εθελοντών) συμμετάσχουν στην ημερήσια καμπάνια-εκδήλωση. Η προσελευση θα γίνει με ιδιωτικά μέσα (ΙΧ) ή ΚΤΕΛ (9.00, 10.30, 11.30 από Αθήνα) κατευθείαν στο Λουτράκι ή με Προαστιακό (9.06, 10.06, 11.06 από Αθήνα) μέσω Νέου ΣΣ Κορίνθου και από εκεί με ΙΧ μελών που θα συμμετάσχουν κατόπιν ενδοσυννενόησης ή με ταξί. Στον ΣΣ Λουτρακίου (καφετέρια “Σταθμός”) θα μοιραστούν αυτοκόλλητες αφισσέτες που θα έχουμε τυπώσει, παρόμοιες με αυτές που είχαν κολληθεί και την προηγούμενη φορά που είχαμε κάνει επιτόπια καμπανια στο Λουτράκι, καθώς και φύλλα για συλλογή υπογραφών υπέρ του αιτήματος για την κατασκευή κλάδου του ΄νέου ηλεκτροκίνητου Προαστιακού από Ισθμό για Λουτράκι για την άμεση προαστιακή (επανα)σύνδεση της πόλης με την Αθήνα και το Διεθνές Αεροδρόμιο ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ. Κατόπιν θα χωριστούμε σε διμελείς ή τριμελείς ομάδες και θα περιέλθουμε την αγορά και την παραλία της πόλης για ενημέρωση / συλλογή υπογραφών (από ντόπιους, επαγγελματίες και κατοίκους, καθώς και παραθεριστές) καθώς και αφισσοκόλληση όπου μας επιτρέπουν ή μπορούμε (Θύρες καταστημάτων, τραπεζών, πινακίδες ανακοινώσεων, κλπ). Ταυτόχρονα θα ενημερώνουμε για την απογευματινή δημόσια συζήτηση σε όσους επιδεικνύουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το θέμα.

15.30 Συνάντηση ξανά στον ΣΣ Λουτρακίου για να πάμε μαζί για φαγητό

18.00 Συγκέντρωση στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Λουτρακίου(Κολοκοτρώνη 17 - αίθουσα εκδηλώσεων) για την Δημόσια Συζήτηση με θέμα «ΑΜΕΣΗ ΣΥΝΔΕΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΤΟΥ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΑΣΤΙΑΚΟ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ» που συνδιοργανώνουμε ως ΔΙΚΤΥΟ Ε.Π.Ι.Β.Α.ΤΗ.Σ. και Σύλλογος Φίλων Σιδηροδρόμου, σε συνεργασία με την “Πρωτοβουλία Κατοίκων Λουτρακίου για (την σύνδεση της πόλης με) τον Προαστιακό” και με την συμμετοχή του Δήμου Λουτρακίου, του ΟΣΕ, βουλευτών, Νομάρχη, τοπικών παραγόντων, ΜΜΕ κλπ. Το πρόγραμμα έχει ως εξής:

-18.00-18.20 Προσέλευση, εγγραφή συμμετεχόντων

18.20 Κήρυξη έναρξης της Δημόσιας Συζήτησης από τον Πρόεδρο του Δικτύου ΕΠΙΒΑΤΗΣ Νάσο Κόκκινο

18.25 Ομιλία εκπροσώπου Πρωτοβουλίας Κατοίκων Λουτρακίου για την σύνδεση της πόλης με τον Προαστιακό Δ. Καραπατά

18.40 Ομιλία εκπροσώπων Δικτύου ΕΠΙΒΑΤΗΣ Γ.Νάθενα - Δ. Μηλάκη, συγκοινωνιολόγων

18.55 Ομιλία Προέδρου του ΣΦΣ Σπ. Νικολόπουλου

19.10 Ομιλία Δημάρχου Λουτρακίου-Περαχώρας Γ.Γκιώνη

19.25 Ομιλία Δ.Σ. Ομίλου ΟΣΕ κ. Χρ. Γιαννούση (ή άλλου εκπροσώπου Ομίλου ΟΣΕ)

19.40 Χαιρετισμοί και τρίλεπτες παρεμβάσεις από:

-εκπρόσωπο ΥΜΕ

-βουλευτές Νομού Κορινθίας

-Νομάρχη Κορινθίας

-εκπροσώπους δημοτικών παρατάξεων

-εκπροσώπους τοπικών φορέων (Ενωση Ξενοδόχων, Σύλλογος Επαγγελματιών κλπ)

-λοιποί παριστάμενοι

20.50 - 21.00 Συμπεράσματα-έγκριση ψηφίσματος (προς το ΥΜΕ)- λήξη εκδήλωσης

Υπενθυμίζεται ότι 21.51 και 22.51 (από το πρωί κάθε ώρα και 51 λεπτά) έχει Προαστιακό από Νέο ΣΣ Κορίνθου για Αθήνα, ενώ λεωφορείο ΚΤΕΛ από Λουτράκι για Αθήνα έχει το βράδυ της Κυριακής στις 20.30, 21.00, 21.30.

Κεντρικό μήνυμα της καμπάνιας είναι ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΤΩΡΑ Ο ΠΡΟΑΣΤΙΑΚΟΣ ΣΤΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ.

  • ο σταθμός στον Ισθμό (7 χλμ μακριά από την πόλη του Λουτρακίου) είναι λύση για τον Ισθμό και όχι για το Λουτράκι
  • το Λουτράκι χρειάζεται την δική του αυτόνομη σιδηροδρομική σύνδεση με την Αθήνα και το Διεθνές Αεροδρόμιο ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ, μέσω του Νέου Προαστιακού. Η μετεπιβίβαση στον Ισθμό, στα γεμάτα τραίνα από Κόρινθο και Πελοπόννησο ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΥΣΗ
  • το Λουτράκι να επωφεληθεί από τον νέο ηλεκτροκίνητο Προαστιακό Σιδηρόδρομο που θα το φέρει σε 50 λεπτά από το κέντρο της Αθήνας
  • όχι στον στραγγαλισμό του θερέτρου από τα ΙΧ. Ναί στην βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη του Λουτρακίου.

ΑΡΚΕΤΑ ΠΕΡΙΜΕΝΑΝ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΟΙ ΛΟΥΤΡΑΚΙΩΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ - ΑΜΕΣΗ ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΑΣΤΙΑΚΟ