28 Ιουν 2009

Φωτογραφίες από την ποδηλατοβόλτα της Τρίτης!

Κάθε Τρίτη, και για όλο το καλοκαίρι, συναντιόμαστε στις 8 μμ στα Περιβολάκια για ποδηλατοβόλτα στην πόλη ή όπου αλλού προκύψει...







Φωτογραφίες από Τρίτη, 23/06/2009

26 Ιουν 2009

Συναυλία για το ποδήλατο!


www.musiccorner.gr

Συναυλία για το ...ποδήλατο!
Γνωστοί καλλιτέχνες προτείνουν έναν εναλλακτικό τρόπο μετακίνησης στην Αθήνα, μέσω μιας συναυλίας στην Τεχνόπολη!

23/6/2009
www.musiccorner.gr
Music Corner

O Δίεση 101,3, σε συνεργασία με τον Δήμο Αθηναίων και τον Οργανισμό Νεολαίας και Άθλησης του Δήμου Αθηναίων, διοργανώνει μία μεγάλη συναυλία την Κυριακή 28 Ιουνίου, στην Τεχνόπολη.

Η συναυλία είναι αφιερωμένη στο ποδήλατο κι εντάσσεται στο πλαίσιο μίας ευρύτερης ραδιοφωνικής καμπάνιας για την στήριξη της χρήσης του ποδηλάτου ως ένας εναλλακτικός τρόπος μετακίνησης στην Αθήνα και κυρίως φιλικότερος προς το περιβάλλον.

Για το ποδήλατο θα τραγουδήσουν:
Ελένη Τσαλιγοπούλου
Γιώργος Καραδήμος
Γιώργος Παπαδόπουλος
Emigre

Και η Giusy Ferreri για πρώτη φορά στην Ελλάδα
Ώρα έναρξης 21:00 με ελεύθερη είσοδο

Ο Δίεση 101,3, στοχεύει για μία ακόμη φορά να αναδείξει τα οφέλη που προκύπτουν για όλους μας από την ενίσχυση της χρήσης ποδηλάτου σε μία πόλη όπως η Αθήνα με εμφανή τα σημάδια κορεσμού της σε επίπεδο αριθμού αυτοκινήτων, έλλειψης χώρων στάθμευσης αλλά και έκλυσης ρύπων.

Αναδημοσιεύουμε από: www.musiccorner.gr

21 Ιουν 2009

Photos από την τελευταία ποδηλατοβόλτα!

Τρίτη 16 Ιουνίου..
Περιβολάκια, 8μ.μ..
Γύρω στα 25 ποδήλατα μαζευτήκαμε για την καθιερωμένη ποδηλατοβόλτα της Τρίτης.
Ο Γιώργος έριξε την ιδέα να επισκεπτούμε ένα "ψαγμένο" εκκλησάκι, ανάμεσα στην Κόρινθο και τα Εξαμίλια, μέσα από "ψαγμένα" δρομάκια.. Συμφωνήσαμε και φύγαμεεε :))

Κάναμε πρώτα μια βόλτα μέσα στην πόλη, δίνοντας την παρουσία των ποδηλάτων σε κάποιους από τους κεντρικούς της δρόμους, και στη συνέχεια ανηφορήσαμε την Άργους. Στρίψαμε δεξιά προς Μαγούλα, λίγο πριν το 1ο γυμνάσιο/λύκειο, και ακολουθώντας μια σούπερ διαδρομή γεμάτη από φύση, εικόνες, μυρωδιές, φτάσαμε στο εκκλησάκι, όπου ξεναγηθήκαμε από τον Γιώργο. Το ηλιοβασίλεμα μας πέτυχε στο δρόμο της επιστροφής.. Φτάνοντας Κόρινθο, αποχαιρετιστήκαμε και ανανεώσαμε το ραντεβού μας για την ερχόμενη Τρίτη 23 Ιουνίου, στις 8μμ στα Περιβολάκια για την επόμενη ποδηλατοβόλτα. Σας περιμένουμε είτε έχετε ποδήλατο είτε όχι (στείλτε μήνυμα στο contact@podilatada.gr και θα φροντίσουμε να σας βρούμε εμείς κάποιο για εκείνη τη μέρα!).

Να και μερικές φωτογραφίες από την ποδηλατοβόλτα:












19 Ιουν 2009

Ποδήλατα & μοτοποδήλατα στο Παρίσι!







Παραθέτουμε πρόσφατες φωτογραφίες από την καθημερινότητα στην καρδιά του Παρισιού,που σφύζει απο ποδηλατόδρομους και όχι μόνο σε κάθε γωνιά...

17 Ιουν 2009

Κατασκευή δικτύου ποδηλατοδρόμων στην Αττική

Με πρόσφατο δελτίο τύπου (15/6/09) το Υ.ΠΕ.ΧΩ.ΔΕ. εξαγγέλει την κατασκευή δικτύου ποδηλατοδρόμων στην Αττική. Σύμφωνα με την εξαγγελία ο Κεντρικός Άξονας Ποδηλατοδρομων θα ξεκινά από την Κηφισιά και θα φτάνει μέχρι το Φάληρο, δια μέσου των αρχαιολογικών χώρων του κέντρου της Αθήνας. Το συνολικό μήκος του άξονα θα είναι 26, 6 χιλιομέτρα.

Προβλέπεται ο Κεντρικός Άξονας να συνδέεται με τους ήδη υπάρχοντες ποδηλατοδρόμους της Αττικής καθώς και με τις στάσεις του μετρό. Για το λόγο αυτό εξαγγέλθηκε η πρόθεση δημιουργίας στους σταθμούς του Μετρό ειδικών χώρων φυλασσόμενης στάθμευσης ποδηλάτων.

Εδώ αξίζει να αναφέρουμε ότι στις αρχές του 2009 είχε εξαγγελθεί από το υπουργείο Μεταφορών η κατασκευή 2 ποδηλατοδρόμων στην Αττική, με στόχο να έχουν παραδοθεί μέχρι το τέλους του έτους. Ωστόσο οι εργασίες έχουν μείνει πίσω: ο ενας ποδηλατόδρομος είναι ακόμα υπό μελέτη ενώ άγνωστη είναι η τύχη του δεύτερου.

Σχετικές συνδέσεις:
Τα τελευταία 20 δελτία τύπου του ΥΠΕΧΩΔΕ
Κηφισιά-Φάληρο με ορθοπεταλιές - Έθνος
Μέσα στο 2009 η κατασκευή ποδηλατοδρόμου στην Αθήνα;

13 Ιουν 2009

Επόμενη ποδηλατοβόλτα στην Κόρινθο; Την Τρίτη 16/6!

Ξαναβγαίνουμε με τα ποδήλατά μας στους δρόμους της πόλης την Τρίτη που μας έρχεται!

Πλέον κάθε Τρίτη, και για όλο το καλοκαίρι, συναντιόμαστε στις 8μμ στα Περιβολάκια για ποδηλατοβόλτα μέσα στην πόλη ή όπου αλλού προκύψει..

Η διαδρομή που θα ακολουθούμε, θα αποφασίζεται εκείνη τη στιγμή ανάλογα τη διάθεση και τις ιδέες που θα ακουστούν.

Κάνουμε συνεχώς πιο έντονη την παρουσία των ποδηλάτων στην πόλη μας και διεκδικούμε με αυτό τον τρόπο έναν άλλον πολιτισμό στους δρόμους της προς όφελος των πολιτών και της πόλης μας.

Με αυτές τις εβδομαδιαίες ποδηλατοβόλτες, ζητάμε:

  • Να μαθευτούμε και να μάθουμε.
  • Να καταλάβουμε και να γίνουμε κατανοητοί.
  • Να σεβαστούμε και να γίνουμε σεβαστοί.
  • Να αγαπήσουμε και να αγαπηθούμε.
  • Να συν+απαιτήσουμε.

Επόμενη ποδηλατοβόλτα: Τρίτη 16 Ιουνίου, στις 8 μμ στα Περιβολάκια


Τα λέμε από κοντά :)

Υ.Γ. Την προηγούμενη εβδομάδα πήγαμε μέχρι Ποσειδωνία, ακολουθήσαμε τον χωματόδρομο παράλληλα της Διόλκου και γυρίσαμε από Ισθμό! Η ομάδα με τους/τις ποδηλάτ-ισσ-ες είχε αντοχές και είπε να δοκιμάσει κάτι διαφορετικό! Οι εικόνες από τη διαδρομή παράλληλα του Ισθμού μας αντάμειψαν με μοναδικά συναισθήματα!

9 Ιουν 2009

Ποδήλατο με κίνηση απο τον ήλιο!

Πριν από λίγες μέρες, στις 5 Ιουνίου, "γιορτάστηκε" η Ημέρα Περιβάλλοντος. Με αυτή την ευκαιρία οι μαθητές του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Κισάμου παρουσίασαν την νέα τους κατασκευή: ένα ηλιακό ποδήλατο!

Από την Ελευθεροτυπία, 6/6/09

Ποδήλατο με κίνηση απο τον ήλιο!

Με ενέργεια από τον ήλιο κινείται το ποδήλατο που κατασκεύασαν οι μαθητές του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Κισάμου! Το ηλιακό αυτό ποδήλατο το παρουσίασαν στους μαθητές του 5ου Δημοτικού Σχολείου Χανίων με την ευκαιρία της Ημέρας Περιβάλλοντος. «Το ποδήλατό μας λειτουργεί όχι μόνο με πετάλια, αλλά και με ηλιακή ενέργεια, που το μετατρέπει σε μηχανάκι», είπαν. Και το εννοούν.

Διαβάστε περισσότερα...

5 Ιουν 2009

Συνάντηση τη Δευτέρα και μίνι ποδηλατοβόλτα!

Τη Δευτέρα 8 Ιουνίου συναντιόμαστε!

Ραντεβού στις 9 μ.μ. στο καφέ Deluxe στην παραλία Καλάμια.
Ατζέντα: ένας απολογισμός της δράσης και προγραμματισμός των επόμενων δράσεων μας (ποδηλατικό μπάνιο, οργάνωσης βραδινής ποδηλατοπορείας, νέο site κλπ)

Επίσης, είπαμε να αρχίζουμε να κάνουμε μίνι ποδηλατοβόλτες μέσα στην πόλη, σε τακτικότερα χρονικά διαστήματα, έτσι ώστε να δίνουμε την παρουσία μας στους δρόμους της πόλης συχνότερα! Οι ποδηλατοβόλτες αυτές δεν θα έχουν καμμία σπουδαία προετοιμασία (αφίσες, δελτία τύπου κλπ) όπως οι τακτικές ποδηλατοπορείες μας, και η διαδρομή θα αποφασίζεται επιτόπου. Έτσι, την Δευτέρα 8 Ιουνίου, στις 8 μ.μ. (1 ώρα πριν τη συνάντησή μας στο καφέ στα Καλάμια), παίρνουμε τα ποδήλατά μας και συναντιόμαστε στα Περιβολάκια για μια μικρή ποδηλατοβόλτα. Τη διαδρομή που θα ακολουθήσουμε θα την αποφασίσουμε μαζί εκείνη την ώρα.

Τα λέμε την Δευτέρα λοιπόν για μια μίνι ποδηλατοβόλτα και στη συνέχεια συνάντηση στα Καλάμια για συζήτηση για τις μελλοντικές μας δράσεις, έτσι ώστε περνώντας ο καιρός τα ποδήλατα που βλέπουμε στους δρόμους της πόλης μας ολοένα και να αυξάνονται!!

3 Ιουν 2009

Ο Βόλος αποκτά δίκτυο ποδηλατοδρόμων

αναδημοσίευση από το blog ''Άγιος Γεώργιος"

Ποδηλατόδρομοι: Υπογραφή κατασκευής δικτύου στο Βόλο!

Ο Βόλος συνέχίζει να πρωτοπορεί ανάμεσα στις περιφερειακές πόλεις. Την Δευτέρα 18 Μαίου 2009 υπογράφηκε η κατασκευή του πρώτου δικτύου ποδηλατόδρομων στην πόλη με την ανάδοχη εταιρεία (ΔΟΜΗΚΑ) ενα σημαντικό πράσινο έργο αλλα και παρεμβατικό στο κυκλοφοριακό πρόβλημα.

Οι εργασίες θα ξεκινήσουν τις αμέσως επόμενες μέρες με χρόνο αποπεράτωσης του έργου, 6 μήνες μετά την υπογραφή της σύμβασης δηλαδή το Νοέμβριο του 2009.
Το έργο είναι συνολικού προϋπολογισμού 1,2 εκ. ευρώ, συγχρηματοδοτείται από το ΕΠΤΑ κατά 75% (900.000 ευρώ) και κατά 25% από εθνική συμμετοχή (300.000 ευρώ).

Το δίκτυο θα εκτείνεται σε 10 περίπου χιλιόμετρα Ποδηλατοδρόμων, τα οποία συναρθρώνονται σε ένα δίκτυο που ξεκινάει από τις συνοικίες και φτάνει στο κέντρο της πόλης και αντίστροφα στα εξής οδικά τμήματα:

1. Κασσαβέτη (από Γ. Δήμου έως Δημητριάδος – πάρκο Αγ. Κωνσταντίνου).

2. Γκλαβάνη (από 28ης Οκτωβρίου έως Ρ. Φεραίου – συνέχεια στο τμήμα ήπιας κυκλοφορίας από 28ης Οκτωβρίου έως Ιάσωνος και στον πεζόδρομο από Ιάσωνος έως παραλία).

3. Αντωνοπούλου (από Γαζή έως Αναλήψεως – συνέχεια στον πεζόδρομο από Γαζή μέχρι Δημητριάδος, στο τμήμα ήπιας κυκλοφορίας από Δημητριάδος έως Ιάσωνος και στον πεζόδρομο από Ιάσωνος έως παραλία).

4. Μεταμορφώσεως (από 28ης Οκτωβρίου έως Περιφερειακό – σύνδεση με τμήματα ήπιας κυκλοφορίας Πλάτωνος, 54ου Συντάγματος ΕΛΑΣ και πεζοδρόμους Μεταμορφώσεως και Ερμού).

5. Ρήγα Φεραίου (από Φιλ. Ιωάννου έως Ελ. Βενιζέλου – συνέχεια στα τμήματα ήπιας κυκλοφορίας από Ελ. Βενιζέλου έως Χείρωνος και από Δ. Φιλιππίδη έως Φιλ. Ιωάννου – αποκατάσταση μιας διαμπερούς συνέχειας «από ποτάμι σε ποτάμι» - διασταύρωση με ποδηλατοδρόμους Κασσαβέτη, Γκλαβάνη, Αντωνοπούλου, Μεταμορφώσεως).

6. Εθνικής Αντιστάσεως (από Περραιβού έως Κύπρου – συνάντηση με σχεδιαζόμενο ποδηλατόδρομο οδού Κύπρου – διασταύρωση με ποδηλατόδρομο Κασσαβέτη).

7. Στρ. Μακρυγιάννη (από Ζάχου έως Μεταμορφώσεως – συνάντηση με ποδηλατόδρομο Μεταμορφώσεως).

8. Μικρασιατών (από Ζάχου έως Βασσάνη – συνέχεια στο τμήμα μεταξύ κτηρίου Σπήρερ και Υγειονομικού και στον πεζόδρομο Ερμού).

9. (Συνοικία Αγ. Αναργύρων) Πλατεία Αγ. Αναργύρων-Κολοκοτρώνη-Νικηταρά-Αλαμάνας-Πεζογέφυρα Κραυσίδωνα-Μουσείο Τσαλαπάτα-Γιαννιτσών-Φερών- Μελούνας-Πλατεία Ρήγα Φεραίου (Δημαρχείο).

10. (Συνοικία Νεάπολης) Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής-Παπανικολή-Ξάνθου-Φιλικής Εταιρείας-Νεαπόλεως-Υδρας-Φ/Σ Υδρας/Αθηνών – σύνδεση με ποδηλατόδρομο Πεδίου ʼρεως-Εκθεσιακού Κέντρου-Πανεπιστημίου.

11. (Συνοικία Νέας Δημητριάδας) ΕΑΚ(Κλειστό Γυμναστήριο) - Περσέως-Δημητρίου Πολιορκητού - Πλατεία Αγ. Δημητρίου-Αθηνάς-Πεζογέφυρα Αναύρου – σύνδεση με ποδηλατόδρομο Δανιήλ Φιλιππίδη.
Προβλέπεται επίσης η διατήρηση, διασύνδεση και αναβάθμιση των τμημάτων που οριοθετήθηκαν το 2004 – με εξαίρεση αυτό της οδού Χατζηπέτρου (παρόχθιος Ξηριά) το οποίο καταργείται – καθώς και των τμημάτων της οδού Ρ. Φεραίου και της παραλιακής οδού Αργοναυτών.

Πλέον το επόμενο μεγάλο βήμα στην πόλη του Βολου είναι η προώθηση ανάπτυξης δικτύου τραμ στην όμορφη πόλη της Θεσσαλίας που διεκδικεί την δική της θέση στο χάρτη των μεγάλων πόλεων της χώρας μας.