23 Σεπ 2008

Επιτυχημένη Ποδηλατοπορεία Πάτρας!

Την Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου, με αφορμή την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μετακινήσεων (http://www.mobilityweek.eu), το Δίκτυο Ε.Π.Ι.Β.Α.ΤΗ.Σ. (http://epivatis.gr), σε συνεργασία με το Δήμο Πατρέων και με συμμετοχή λοιπών ευαισθητοποιημένων φορέων διοργάνωσε ποδηλατοπορεία στην πόλη της Πάτρας.

Για τη μεταφορά ποδηλατών από άλλες πόλεις δρομολογήθηκε ειδική αμαξοστοιχία του ΟΣΕ, με ταιριαστό εξωτερικό διάκοσμο.

Οι ποδηλάτες συγκεντρώθηκαν κάτω από τον Άγιο Ανδρέα. Η ποδηλατοπορεία ξεκίνησε λίγο πριν τη μία η ώρα. Η διαδρομή περιλάμβανε πολλά χαρακτηριστικά σημεία της Πάτρας, όπως πλατείες, πεζοδρόμους, τα Ψηλά Αλώνια κλπ ενώ είχε διάρκεια πάνω από μιάμιση ώρα. Στους διψασμένους ποδηλάτες προσφέρθηκαν νερό και αναψυκτικά σε συγκεκριμένο σημείο καθώς και στο τέλος της διαδρομής.

Σε αυτή την ποδηλατοπορεία της Πάτρας, σύμφωνα με πληροφορίες, συγκεντρώθηκαν περισσότεροι ποδηλάτες από ποτέ. Το κλίμα ήταν πολύ καλό και υπήρχε ενέργεια. Μέλη των Ποδηλατών-ποδηλατισσών Πάτρας φόρεσαν πολύχρωμα πλακάτ. Επίσης στόλισαν τα ποδήλατά τους με αυτά. Ακόμα φώναζαν συνθήματα κατά τη διάρκεια της πορείας. Οι υπόλοιποι ποδηλάτες χτυπούσαν συνεχώς τα κουδουνάκια τους, ενώ 2 ποδηλάτες απο την Αθήνα είχαν την πρωτότυπη ιδέα να κρεμάσουν κουδούνια στα ποδήλατά τους (όπως αυτά για τα κοπάδια). Γενικά το πλήθος έδειχνε να περνά καλά και να διασκεδάζει. Για άλλη μια φορά ο «Θεός του Καρναβαλιού» έκανε το θαύμα του , έτσι δεν είχαμε καθόλου βροχή , σε όλη τη διάρκεια της ποδηλατοπορείας.

Την επόμενη χρονιά αναμένεται αντίστοιχη εκδήλωση να πραγματοποιηθεί στην πόλη του Βόλου.

Φωτογραφίες από την ποδηλατοπορεία μπορείτε να δείτε παρακάτω.

1 σχόλιο:

ioanna είπε...

Ευχαριστούμε τον ΕΠΙΒΑΤΗ
Ελπίζουμε να συμμετάσχουμε και σε επόμενες εκδηλώσεις